Van hoogtepunt naar hoogtepunt
Oostenrijk: vakantie in veelzijdig Vorarlberg

Vorarlberg is een prachtig stukje Oostenrijk waar ik mijn hart aan verloren heb (en dat zeg ik niet snel…). Deze regio ligt tegen de grens van Zwitserland, in het uiterste westen van het land. De imposante bergwereld, na elke bocht anders, biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een onbezorgde vakantie, hier hoef je je geen moment te vervelen. Voor een actieve vakantie of voor een ontspannen verblijf, in Vorarlberg moet je zijn!

Waar vier jij vakantie in Vorarlberg?

Voralberg is niet groot, maar de schoonheid en afwisseling in het gebied is indrukwekkend. Elk dal heeft zijn eigen hoogtepunten en dan bedoel ik niet alleen de imposante pieken tot ver over de 3000 meter. De provincie bestaat uit verschillende regio’s: allemaal anders, allemaal aantrekkelijk!

  • Montafon – Hier vind je de hoogste berg van Vorarlberg, de ruim 3300 meter hoge Piz Buin. Het dal heeft veel authentieke hutten, gezellige dorpen en bijzondere activiteiten in het aanbod, waaronder Alpiene Camping (kamperen boven op een berg), wandelen met lama’s en de bewegingsberg Golm waar jong en oud zich kunnen uitleven.
  • Brandnertal, Klostertal en Großes Walsertal (+ de stad Bludenz) – Drie dalen, drie verhalen. Het Brandnertal is favoriet bij families met kinderen, in Großes Walsertal tref je ongerepte natuur en uitnodigende wandelpaden en in het Klostertal vind je zelfs in het hoogseizoen nog rust en nauwelijks Nederlanders.
  • Kleinwalsertal – klein maar fijn en met een unieke ligging! Dit dal is, hoewel Oostenrijks, alleen toegankelijk vanuit Duitsland.
  • Arlberg – Zeg Lech en je weet waar Arlberg ligt. Een prachtig dal met in zomer en winter veel uitdagende mogelijkheden rondom de dorpen Lech en Zürs.
  • Bodensee-Vorarlberg – Met de Bodensee en Bregenz als stralend middelpunt een fijne uitvalsbasis voor fietstochten, cultuur in de stad, bezoek aan musea en de Bregenzer Festspiele.
  • Bregenzerwald – Last but not least noem ik dit prachtige dal met een heel eigen karakter. Authentiek, kleinschalig, verre van massaal en met variatie genoeg om je vakantie te vullen. Wij zijn fan!

Autoroute rondje Vorarlberg

Te voet en per fiets ontdek je elke keer kleine stukjes van deze mooie regio. Wil je een uitgebreider beeld krijgen van de schoonheid, rij een rondje Vorarlberg. Spectaculaire wegen en bergpassen verbinden de verschillende dalen. Vergeet niet adem te halen onderweg, de uitzichten zijn adembenemend!

Wij zijn gestart vanuit Dalaas in het Klostertal. Via Klösterle, Langen en Stuben de pas over bij Zürs, richting Lech. Over een indrukwekkende pas bij Warth en Schröcken rijd je het Bregenzerwald in. Volg de weg via Schoppernau en Au richting Damüls en het Großes Walsertal. Via Fontanella en Raggal kom je terecht bij Bludenz, vanwaar je weer richting je startpunt gaat.

Praktische informatie:

Bereikbaarheid: Een aangename verrassing, Vorarlberg ligt op nog geen 800 kilometer van Nederland. Je rijdt er makkelijk en snel naar toe.
Meer lezen? Bezoek de website van Vorarlberg Alpenregion.
Vignet: Voor Oostenrijk heb je een (tol)vignet nodig, te koop aan de grens voor nog geen € 10,- voor 10 dagen. Ga je twee weken op vakantie, koop dan 2 x 10 dagen (voordeliger dan een vignet voor 2 maanden).
Overnachten: Zimmer frei! Pensions, hotels, vakantiewoningen, campings; de keuze is reuze! Van traditioneel tot hip, van authentiek tot design. Zoek je een bijzonder plekje, in het Klostertal ligt het mooie Waldhaus am Arlberg.

IDEAAL: Informeer naar de Inclusive Cards voor gasten. Afhankelijk van de regio waar je verblijft krijg je een gastenkaart waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt, het entree voor musea en zwembaden gratis is, gebruik mag maken van zomerkabelbanen en deel kunt nemen aan excursies en begeleide wandelingen.

Zin gekregen om Oostenrijk te ontdekken? Lees 1001 redenen om te gaan. 

Overzicht