The place to be
Weekendje weg: Hof van Saksen, top voor tieners

De telefoon gaat. Of we tijdens het openingsweekend van de nieuwe glijbanen van Hof van Saksen aanwezig willen zijn? Ik herhaal de vraag hardop, met enige twijfel in mijn stem. Mijn twijfel wordt per direct van tafel geveegd door de luide stemmen van onze kinderen (inmiddels tieners): ‘Jaaaaa! Cooool!’

Heb ik ook nog iets te vertellen? Nee! Hoewel we de luxe hebben regelmatig een weekendje weg te gaan, zijn de kinderen zelden zo enthousiast als nu… Hof van Saksen, here we come!

Een vreemde eend in de bijt

Tijdens ons verblijf bij Hof van Saksen krijg ik regelmatig de vraag: ‘Hof van Saksen? Wat doe jíj daar?’. Wanneer je nog niet bij dit luxe bungalowpark in Drenthe bent geweest, kan ik me de vraag heel goed voorstellen. Dat was ook mijn eerste gedachte. Dit park lijkt misschien een vreemde eend in het aanbod van Bijzonder Plekje, maar het is er heerlijk voor gezinnen met kinderen. En die laatste willen ook wel eens wat anders dan een hutje op de hei!

Hof van Saksen is cool voor tieners

Wanneer je op zoek bent naar een vakantieadres waar het voor tieners ook leuk is, wordt het al snel lastig. Goede WiFi is essentieel, maar je wilt ook graag dat ze iets meer doen dan bankhangen, chatten met vrienden (terwijl ze met jou een weekend weg zijn) en Netflixen. Tijdens een verblijf bij Hof van Saksen hoef je niet bang te zijn dat de WiFi je grootste vijand is, je tieners vermaken zich hier ook zonder device meer dan goed! Terwijl zij zich uitleven op de trampolines in de Bounz arena en in de wildwaterbaan, geniet jij van een momentje van rust. Hoe fijn is dat?!

De stoere waterglijbanen

Maar dat is niet het enige. Denk je bij Bounz en de wildwaterbaan: ‘jaja, daar zijn ze zo klaar’, dan heeft Hof van Saksen nog een nieuwe troef: drie spectaculaire indoor waterglijbanen waaronder de grootste glijbaan ter wereld. Gegarandeerd úren waterpret!

Het is even lastig kiezen, welke van de drie eerst? Bombo de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, Intenso de hoogste bandenglijbaan in de Benelux of Presto de hoogste en steilste speedslide van Nederland?

  • De Bombo is niet alleen heel cool, je deelt deze ervaring met 3 anderen wat je glij-avontuur extra leuk maakt. Met vier personen zit je in een band, waarmee je na een vrije val van 10 meter in een grote trechter terecht komt.
  • Van de Intenso geniet je ook samen. Vooraf kies je je favoriete kleur waarmee de baan verlicht wordt terwijl je glijdt. Vervolgens stap je samen in een ‘bootje’ waarmee je naar beneden schiet. In de glijbaan draai je vier keer 360 graden.
  • De Presto is voor echte waaghalzen. Op deze hoge en steile glijbaan bereik je een snelheid van maar liefst 60 kilomter per uur. Voor de echte adrenalinejunkies!

SG9mIHZhbiBTYWtzZW4=SG9mIHZhbiBTYWtzZW4=

Ook leuk voor jou!

Dacht je jezelf al te verwennen met een koffiemomentje in alle rust terwijl je kinderen in het water liggen? Er is nog veel meer fijns. Niet alleen kinderen hebben de tijd van hun leven, ook als ouder kan je in de watten worden gelegd. Een schoonheidsbehandeling, massage of even de sauna in? Boek een arrangement in de wellness. Geen zin om te koken? Reserveer een tafel bij een van drie restaurants. Je kunt zelfs een ontbijt laten bezorgen. Als dat geen vakantie is…

Praktische informatie:

Wat? Hof van Saksen
Waar? Veldweg 22 – 24 9449 PW Nooitgedacht
Voor wie? Gezinnen met kinderen in alle leeftijden

Een plekje bij Hof van Saksen reserveren?

Eerlijk? Ík kies liever voor een hutje op de hei, een Bijzonder Plekje in alle rust. Maar ik ben niet de enige in huis. Wanneer ik mijn huisgenoten laat kiezen, dan zitten we volgende week weer bij Hof van Saksen.

Overzicht