Een boomhut in het bos bij zonsondergang

5 mooiste 'hutjes'
5x hutje op de hei voor een weekend offline

Een boomhut in het bos bij zonsondergang

Hoe fijn is het om een weekend offline te zijn. Niet geleefd te worden door je telefoon of tijd te verliezen omdat je toch elke keer weer afgeleid word door berichten die binnen komen op je scherm…Vind je het moeilijk om thuis offline te zijn? Boek een verblijf bij een van deze vijf ‘hutjes op de hei’ en voel je vrij en blij!

Ik weet als geen ander hoe groot de verleiding is om even Facebook te checken of op Instagram te kijken hoe mijn post het doet. Wanneer mijn telefoon binnen handbereik ligt, pak ik ‘m vaker op dan ik wil. Onbewust grijp ik naar mijn telefoon en voordat ik het goed en wel in de gaten heb, ben ik zo weer een uur verder. Mijn schermtijd probeer ik nu te verminderen, door mijn telefoon buiten bereik te leggen. Dat helpt! Wat zeker ook helpt, is een paar dagen weg boeken bij een ‘hutje op de hei’. Een Bijzonder Plekje waar geen WiFi is en beter nog, ook geen bereik met je netwerk. In het begin is het even afkicken, maar daarna voel je zo’n vrijheid. Ineens is er weer tijd om echt te genieten, beleef je alles veel intenser. Bij deze plekjes ga je makkelijk offline. Ontdek zelf wat dat met je doet. De 5 leukste hutjes op de hei:

Ik ben er even niet!

1. Een weekend offline bij Loof cabin

Zodra je Loof cabin ziet, vergeet je spontaan de wereld om je heen. Het design van het huis trekt direct je aandacht. Gelegen aan de rand van de akkers en het bos is het huis zo vormgegeven dat je optimaal geniet van de omgeving. Door de grote ramen kijk je uit op de natuur. Heerlijk om bij weg te dromen en echt weg te zijn. Onder het mom ‘Offline is the new luxury’ is er bewust geen WiFi of televisie.

Een design vakantiehuis aan de rand van de akkers

2. Afleiding gegarandeerd bij Trek-in it Dreamlân

Ben je bang je telefoon te missen? Wees niet gevreesd! Wanneer je kiest voor een verblijf in een van de Trek-ins van it Dreamlân, dan heb je gegarandeerd genoeg afleiding. Het uitzicht door de grote ramen verandert namelijk elke minuut. Zicht op de mooiste wolkenluchten en de weidsheid van het Friese landschap, daar kan geen Instagram post tegen op.

3. Toch verbinding bij Nutchel Cabins

Nutchel maakt het je makkelijk, er is hier geen WiFi. Geen verleiding dus, ook niet even stiekem je berichten controleren; je bent hier echt even weg van alles. Genoeg afleiding hier, geen zorgen. Je moet namelijk zelf hout halen om je cabin lekker warm te stoken. Reserveer er gerust de hot tub bij, op en top genieten! In verbinding met elkaar, zonder verbinding…

Offline is the new luxury

Groot stalen raam met zicht op het bos, ervoor een zithoek met ronde houten tafel en robuuste keuken

4. De Voscheheugte, hutje op de hei in Drenthe

De Voscheheugte is een van mijn favoriete plekken in Nederland. Waarom? De Voscheheugte combineert het beste van alles tot een heerlijk verblijf: slapen in een design trekkershut die ook voor comfort liefhebbers fijn zijn, verblijven in de natuur en met het Mantingerzand op loopafstand, rust en ruimte om je heen én een schattig theehuisje op het terrein waar je aanschuift voor lunch, borrel, diner…

Een luxe trekkershut in de ochtendzon, met dauw in het gras.

5. Slow Cabins, it’s all in the name

Ben je echt heel heel erg verslaafd aan je smartphone? Reserveer dan een paar dagen in een van de Slow Cabins en je kickt gelijk af. De Slow Cabins staan op ‘geheime’ locaties, ergens in een weiland, aan de rand van het bos, in de natuur. De duurzame huisjes zijn volledig zelfvoorzienend en brengen je terug naar de basis. Breng de dag door met eindelijk dat boek lezen, een mooie wandeling, vuurtje stoken… De perfecte plek voor een digitale detox!

Tweepersoonsbed voor raam met zicht op koeien. Man op bed leest boek

 

Overtuigd van een paar dagen offline in een hutje op de hei?

Het hoeft niet altijd een hutje op de hei te zijn om tot rust te komen en even offline te zijn. Lees ook deze tips voor meer offline geluk:

Overzicht