Groot stalen raam met zicht op het bos, ervoor een zithoek met ronde houten tafel en robuuste keuken

Een weekendje offline
Tip: onthaasten in een Nutchel cabin

Groot stalen raam met zicht op het bos, ervoor een zithoek met ronde houten tafel en robuuste keuken

Op zoek naar een bijzonder weekendje weg? Kies voor een verblijf in een van de cosy cabins van Nutchel. Net over de grens, een perfecte hideaway voor een weekendje écht samen zijn. Offline!

Met twee enthousiaste dochters rijd ik in nog geen 1,5 uur naar België, voor een weekend in de Treetop Cabin van Nutchel. We hebben er zin in; een ‘weekend met de meiden’ in een gave boomhut in de bossen. Wat die meiden nog niet weten, is dat er geen WiFi in de boomhut is. En geen televisie. En wat ik voor het gemak ook vergeten ben te melden: geen verwarming en verlichting. ‘t Zou toch jammer zijn om de voorpret te laten bederven door dit soort kleinigheden… We gaan back to basic!

Forest Camp van Nutchel

Bij het inchecken verbazen we ons over de omvang van het domein. In het dal ligt een groot paardencentrum, een zwemvijver met strandje en de cosy tipi, het ontmoetingscentrum. Een steile weg leidt naar het Forest Camp met verspreid in de bossen alle cabins. Met onze led lantaarn (voor noodgevallen) onder de arm nemen we plaats in het treintje, die ons met bagage en al naar de cabin brengt. Het avontuur gaat beginnen!

De Nutchel cabins zijn er in verschillende maten: van 2-persoons sweet cabin tot 4-5 persoons classic, van 5-persoons tree trunk met of zonder whirlpool en water cabin tot treetop cabin voor 4. Die laatste is voor ons. Met het zachte middaglicht van een zonnige lentedag betreden we de trappen naar onze boomhut. Een korte instructie volgt; waar vinden we de kruiwagens om hout te halen voor de kachel, hoe steken we de olielampen aan en hoe krijg je de houtkachel snel brandend zodat het aangenaam warm wordt in de cabin?

‘En de WiFi code?’ vragen de meisjes. ‘Er is geen WiFi, behalve bij de Cosy tipi’, antwoordt de gastvrouw van Nutchel. Slik… Gelukkig worden we snel afgeleid. De dames gaan hout halen voor de kachel, we zetten een pan met water op voor thee en het prachtige licht van het ‘gouden uurtje’ zorgt voor meer dan voldoende afleiding. Wat is het mooi!

Groot stalen raam met zicht op het bos, ervoor een zithoek met ronde houten tafel en robuuste keuken

Back to basic bij Nutchel

Hoewel normaal gesproken de wereld lijkt te vergaan voor de dames als er ergens geen WiFi is, is het eenmaal in de boomhut geen hot item meer. En met het back to basic valt het ook reuze mee. Met een goed vuurtje in de houtkachel is de cabin binnen no-time aangenaam warm. Op het tweepits gasstel is een kop thee zo gezet en in de kleine badkamer staat een normaal toilet en heb je een warme douche. Zodra de magie van de zonsondergang verdwenen is, steken we de kaarsen en olielampen aan. Tijd voor een boek in de hoek, gezellig kletsen, kokkerellen, samen zingen en vooral fijn samen zijn. Precies volgens de filosofie van Nutchel:

  • gaat vertragen als vanzelf
  • wordt onze creativiteit geprikkeld door gebrek aan WiFi
  • genieten we van kleine momenten, zoals het kopje thee bij zonsondergang
  • hebben we samen veel plezier en echt even aandacht voor elkaar

Je kunt de boom in!

De boslucht is goed voor onze nachtrust, al vroeg duiken we ons nest in. Bij het ontwaken, steek ik als eerste de houtkachel weer aan en zet ik thee. Even opwarmen! Wat een heerlijkheid dat het ontbijt voor ons klaar staat. De eerste ochtend van je verblijf is het ontbijt inbegrepen. Je hoeft alleen nog maar even de ontbijtkist op te halen bij de Cosy Tipi in het dal. Met een goede bodem melden we ons om 10.30 uur bij het Adventure Park, de meiden gaan de boom in. Naast de cabins van Nutchel vind je een klimbos, met vijf verschillende parcours op verschillende hoogte. Na de instructie begint het avontuur. Angsten worden overwonnen, obstakels genomen en spieren uitgedaagd. Hoogtepunt? De 200 meter lange zipline als afsluiter!

In de omgeving van Nutchel

Nutchel ligt net over de grens, in Belgisch Limburg. Het Forest Camp grenst aan Natuurgebied Bergerven, waar diverse wandelroutes zijn uitgezet, van 2 tot 15 kilometer. Heerlijk voor een (ochtend-)wandeling. Wil je wat ondernemen, dan is er in de buurt veel te zien en doen:

  • Ontdek Nationaal Park de Hoge Kempen per fiets of te voet
  • Beklim de Oudsberg, hoogste en grootste landduin van België in de buurt van Maaseik
  • Ga fietsen door water in Bokrijk en strijk neer op het terras van het Koetshuis
  • Shoppen en sightseeing in Hasselt
  • Volg in het voorjaar een van de bloesemroutes door Haspengouw

Maar wees gerust, je hoeft niets. De cabin nodigt uit tot lekker lanterfanten, wat het offline gevoel versterkt. Zelfs met WiFi-loze tieners een succes!

Handig om te weten als je naar Nutchel gaat:

LET OP; dit artikel gaat over de eerste locatie van Nutchel, in de buurt van Maaseik. Inmiddels is het concept verhuisd naar de Belgische Ardennen.

Wat? Nutchel – cosy cabins in het bos
Cabins: Sweet, classic, tree trunk, water en treetop. Voor 2 tot 5 personen
Huisdieren: zijn alleen toegestaan in de Classic en Tree Trunk cabins
Kom je voor de rust? Kies dan een cabin vanaf nr. 5 (nr. 1-4 liggen dicht bij het klimbos)
Prijs: vanaf €255,- per weekend
Adventure park: reserveren verplicht
Ontbijt:1e ochtend inbegrepen

Zin gekregen? Reserveer hier jouw weekendje offline

Overzicht