Vespa tour in Haspengouw

Het leukste uitje in de lente!
België: bloesemtocht per Vespa

Vespa tour in Haspengouw

Het leukste uitje in de lente? Dat is voor mij ’n bloesemtochtje met een hippe Vespa-scooter. Zoem langs een eindeloze zee van bloesems en geniet op de meest bijzondere plekjes van mooie vergezichten in groen, wit, rood en roze. Wat een fijn dagje uit in het Belgische Haspengouw.

Beleef de bloesem

De charme van je witte, rode of knalblauwe Vespa, een bijpassende retro-helm, de route op je GPS en daar ga je, dwars door het glooiende Haspengouw in Belgisch Limburg. De grootste fruitstreek van West-Europa. Een regio vol voorjaarsbloesems, want in april worden de duizenden fruitbomen – met de belofte van een rijke oogst – gigantische bloesemboeketten. Een prachtig gezicht.

VmVzcGFIYXNwZW5nb3V3IFZlc3BhIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==VmVzcGFIYXNwZW5nb3V3IGJsb2VzZW0gQmlqem9uZGVycGxla2pl

Slingerende landweggetjes

Je start- en eindpunt van de dag is fruitstad Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw. Sint-Truiden ligt in het zuiden en tijdens je tochtje zal je al vlug begrijpen waarom deze stad de fruitstad wordt genoemd. Mooie kronkelende wegen voeren langs pittoreske dorpjes als Borgloon en Heers, weilanden met koeien en schapen en fruit, vooral veel fruit! Maak zeker ook een stop bij het Doorkijkkerkje bij Borgloon, 10 minuutjes lopen vanaf de parkeerplaats.

Proef de lente

De wind in je gezicht, de friszoete bloesemgeur, genieten van het uitgestrekte landschap… Wat een enorm plezier om hier rond te rijden. Zoek onderweg naar een bijzonder plekje om de motor even uit te zetten en te genieten van het uitzicht, doe een picknick tussen de fruitbomen of trakteer jezelf op lekkere hapjes en drankjes in een bloesemlounge. Ze heten je graag welkom!

Handige informatie:

De bloesemperiode vindt plaats in de maand april. Tijdens de oogstperiode (september-oktober) zijn er ook tal van activiteiten bij plaatselijke fruitboeren. Een scooter-rit is ook dan heel tof!

Wat? Een bloesemtocht per scooter.
Waar? Dwars door het Limburgse Haspengouw, Sint-Truiden was vertrek- en eindpunt.
Met? Er zijn verschillende aanbieders, wij gingen op pad met de Vespa’s van Vesparoute.
Route? Maak een keuze uit de korte bloesemroute (van 60 kilometer) of de lange (van 80 kilometer), allebei goed voor een hele dag plezier. Vergeet niet om ook te genieten onderweg, je hoeft geen kilometers te vreten!
Prijs? Vanaf €70 per persoon voor een hele dag. Benzine, een helm en een GPS zijn inbegrepen.
Extraatje op de website van Toerisme Limburg vind je leuke tips voor tussenstopjes onderweg.
VmVzcGFIYXNwZW5nb3V3IHZlc3BhYmxvZXNlbSBCaWp6b25kZXJwbGVramU=

Overzicht