Design vakantiehuis met zwart hout en grote ramen

Ultiem onthaasten
Getest: Loof, cabin tussen het loof

Design vakantiehuis met zwart hout en grote ramen

Droom jij af en toe ook van een paar dagen helemaal niets doen? Een weekendje weg naar een mooi plekje waar je echt kunt ontspannen? Waar je niets hoeft, de tijd vergeet, geniet van samen zijn, niksen… Dat plekje bestaat! Reserveer een paar dagen bij Loof Cabin in België. Een duurzaam design vakantiehuis in het groen, waar je niet alleen tot rust komt, maar ook oplaadt en geïnspireerd weer naar huis gaat.

Luxe cabin in het groen

Wanneer we vanaf Maastricht richting Hoeselt rijden, worden de wegen steeds smaller. Door een licht glooiend landschap volgen we landweggetjes, die langzaam overgaan in een onverharde weg. Het is maar goed dat eigenaresse Ine ons verteld heeft over de laatste twee kilometers van de route. We passeren een klein domein met allerlei vakantiehuizen en nadat het laatste huis uit zicht verdwenen is, rijden we tussen de bomen door naar Loof. Nog een paar treden en dan staan we oog in oog met het design van de 2-persoons cabin. Een complete verrassing na het passeren van de andere chalets! Vol bewondering betreden we het bijzondere vakantiehuis aan de rand van bos en akkers, de oh’s en ah’s zijn niet van de lucht. Dit huis is à la minute een van mijn favoriete bijzondere plekjes.

Dromen tussen design

Met een enthousiaste Ine schuiven we aan tafel om alles te horen over deze bijzondere cabin. Gebouwd als ‘buitenverblijf’ voor het gezin, om meer tijd door te brengen in de natuur; in het weekend van Hasselt naar Hoeselt. Zoals Ine me schreef bij ons eerste contact: ‘Wij bouwden recent een houten weekendhuisje in de buurt van Tongeren, aan de rand van het Belgisch Limburgse Haspengouw.  Het is een uniek huis met veel persoonlijkheid en de plek ligt ons nauw aan het hart. We willen dat gevoel ook met anderen gaan delen.’ Inmiddels is dit ‘houten weekendhuisje’ zeer geliefd bij gasten die even terug naar de basis willen zonder in te boeten aan comfort.

Houten weekendhuisje is trouwens een understatement. De cabin is een design huis, een luxe getaway door Ine en Maarten in samenwerking met een architect ontworpen en volledig zelf gerealiseerd! Elke centimeter van het huis is met zorg gebouwd en zorgvuldig afgewerkt door Maarten, die ervaring heeft als decorbouwer en tegenwoordig in de houtskeletbouw werkt. Ine, setdresser, zorgde voor de finishing touch. Kleuren en materialen zijn perfect op elkaar afgestemd. Wanden met inbouwkasten en vloeren lopen naadloos in elkaar over. Hout, beton (look) en glas zijn de hoofdbestanddelen van het huis, aangevuld met warme stoffen en design meubels, waaronder stoelen van Pastoe, een houtkachel van Jotul maar ook een vintage ligstoel van Ikea.

Door de zwarte buitenkant met grote ramen waarin de bomen weerspiegelen, gaat het huis volledig op in de omgeving. Ook in huis lijk je een te zijn met de natuur. Een eekhoorntje op het terras, het geluid van een specht en het ritselen van de bladeren bevestigen dat gevoel.

2-persoons vakantiehuis

Loof is gemaakt voor twee personen. Het houten vakantiehuis heeft een slaapkamer, in prachtige kleuren blauw en met textiel op de muren. De grote ramen bieden je zicht naar het bos, een schilderij van bomen in elk seizoen anders.

Hoewel het huis niet groot is, is het zo praktisch ingedeeld dat je toch veel ruimte hebt. De zithoek met fauteuil en bank heeft een heerlijke houtkachel, de eethoek een stoere zwarte eettafel met elegante stoeltjes en een ‘hoekbank’. In de badkamer vind je een inloopdouche.

Cocoonen in het groen

Van Ine horen we dat restaurants niet om de hoek liggen. Loof ligt nogal afgelegen, voor een goed restaurant rijd je al snel 15 tot 25 minuten. Geen nood, we besluiten te cocoonen en nemen boodschappen mee om het mooie huis niet meer uit te hoeven, behalve voor een wandeling in de directe omgeving. De keuken van Loof is volledig uitgerust (met Nespresso, oven, afwasmachine), een maaltijd staat zo op tafel. En zeg nu zelf, waar eet je met zo’n uitzicht?

In de omgeving van Loof

Loof ligt in Belgisch Limburg, in de regio Haspengouw, ook wel bekend als de fruittuin van België. Afgelegen maar niet veraf. Vanaf Loof loopt een pad door de akkers naar Sint-Huibrechts-Hern / Hoeselt, aansluitend op diverse wandelingen en fietsroutes langs boomgaarden en over de glooiende heuvels. De Kluizenaarswandeling is een mooie rondwandeling van 6 kilometer, in te korten naar 4 kilometer. In het voorjaar is de Bloesemroute (38 km fietsen) de moeite waard, maar ook de ‘Route met PIT’ langs kunstobjecten in de buitenlucht.

Ben je hier in het weekend, bezoek dan de oudste stad van België Tongeren met de beroemde antiek- en vlooienmarkt op zondagochtend. De Belgische stad Hasselt ligt op 15-20 minuten rijden van Hoeselt en ook een dagje Maastricht is een optie.

Beter doe je lekker niets, behalve genieten van de natuur, van het bijzondere huis, van mooie momenten met elkaar en de buitenlucht.

Meer weten over Loof?

Zelf dit bijzondere huis ervaren?

Wat? Loof Cabin.
Waar? Koekoekstraat 64, 3730 Hoeselt, België.
Geschikt voor: twee personen.
Verblijf: minimaal twee nachten, zodat je echt even weg bent. Het ouderwetse gebrek aan wifi helpt je te onthaasten en echt even samen te zijn.
Prijs vanaf: € 195 per nacht op basis van 2 personen. 

Bekijk alle leuke vakantiehuizen in België

Overzicht