Een hand die de bloesem aanraakt

5 tips
Eropuit: Bloesems spotten in België

Een hand die de bloesem aanraakt

Niets maakt in het voorjaar zo vrolijk als de bloesem die aan de fruitbomen bloeit. Toe aan een shot lentegevoel? Vijf tips om te genieten van de bloesempracht in België!

1. Volg de kerselaarsroute in het Arboretum van Kalmthout

In het Arboretum van Kalmthout staan momenteel de prachtige Japanse kerselaars in bloei. Volg de route door de arboretumtuin en laat je betoveren door wolken van bloesems. Ga wel op tijd, want ze zijn maar te bewonderen tot maandag 30 april aanstaande.

Arboretum Kalmthout – Heuvel 8 in Kalmthout

2. Picknickpret

Niets zo leuk als een picknick onder de bloesems. Dus trommel vrienden of familie op en bestel je picknickmand voor een fiets- wandel- of huifkartocht in de fruitstreek. Onderweg hou je halt aan een fruitteeltbedrijf en luister je naar verhalen van de fruitteler. Eindig je dag in een bloesemlounge en trakteer jezelf op lekkere hapjes en drankjes.

3. De mooiste bloesemfietstochten

Bloeiende bloesems en glooiende landschappen. Geen beter moment om met de fiets door de fruitstreken te trekken dan nu. Volg de friszoete bloesemgeur, rijd langs boomgaarden en fruitbedrijven en bezoek leuke stadjes als Sint-Truiden, Borgloon (allebei in de Haspengouw) of het Hagelandse Tienen. Ga je liever gemotoriseerd? Stap dan op voor een heuse bloesem-Vespa-tocht!

4. Vuurmagie en boeiende fruitverhalen

Als de nacht valt, werpen knetterende vuurmanden en vuurlantaarns dansende schaduwen op de bloesembomen en zorgen zo voor een sprookjesachtig decor. Volg de gids door dit prachtige landschap voor een zogeheten ‘nocturnewandeling’ of verzamel rond het vuur en luister naar boeiende fruitverhalen.

5. Heerlijke lentewandelingen

Wandel de lente tegemoet onder een hemel van bloesemblaadjes. Frisgroene tinten, prachtige vergezichten, eindeloze rijen fruitbomen en af toe verpoos je op een bloesemterras. Wat is dit genieten!

Meer weten?

Meer informatie over de laatste vier activiteiten vind je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.

Benieuwd of er al bloesem is?

Meestal start de bloesemperiode half april en duurt ze zo’n 14 dagen. Je bezoekje plan je dus het best op tijd! Als eerste staan de vroege kersenbomen in bloei, gevolgd door de peren- en tot slot de appelbomen. Weten waar de bloesemknoppen al open zijn? Neem een kijkje bij de bloesemcamera in het Hageland.

Bed & Bloesems

Wil je een van bovenstaande activiteiten combineren met een kort (of iets langer) verblijf in de fruitstreek? Zalig! Een bijzonder plekje in de buurt is droomhuis Villa Veldzicht: een XXL-vakantiewoning voor 10 personen. Stijlvol ingericht, voorzien van alle comfort en met alles wat je wenst op vakantie. Een hele fijne plek voor een paar bijzondere dagen met vrienden of familie.

Overzicht