Ga offline
Leuke plekjes voor een digitale detox

Durf jij het aan, een paar dagen weg zonder smartphone! Ga offline en ontdek hoeveel tijd je over houdt. De mooiste plekjes voor de digitale detox.

Een week of weekend digitaal detoxen

Even geen Whatsapp, Instagram, Facebook of Twitter maar wel genieten van elkaar en helemaal terug naar de basis, zonder prikkels van buitenaf.  Ga jij de uitdaging aan? Schakel je de mobiele data op je smartphone uit dan ben je nog wel telefonisch of via een sms’je bereikbaar. Vind je een week offline te lang? Dan kun je ook beginnen met een weekend.

De leukste plekjes voor een digitale detox

Natuurlijk weten wij nog wel wat mooie plekjes waar je de WiFi helemaal niet mist! Maak weer eens foto’s met een ‘ouderwetse’ fotocamera en zet je smartphone lekker uit.

Tip 1. Midden in het bos bij Apeldoorn ligt de bijzondere Bed & Breakfast ‘Slapen in het Bos’. Je rijdt over het wildrooster heen en vanaf dan is het bos alleen voor jou! Een heerlijke plek in de natuur, ideaal voor een weekend zonder social media… (en heel handig, de verbinding is hier slecht, je komt gewoon niet in de verleiding).

Tip 2. Aan de Tienhovense plassen ligt een vakantiehuisje aan het water dat alleen bereikbaar is via een wandelpad van 250 meter of roeiboot die bij het huisje hoort. Als je op zoek bent naar rust is dit een hele fijne plek. In plaats van de meldingsgeluiden van je telefoon hoor je voornamelijk het kabbelende water, vogels, eenden, zwanen…

Tip 3. Bij Koe in de Kost in Heeten hebben kinderen helemaal geen tijd om een tablet missen!  De vakantiehuizen hebben zelfs, bewust, geen televisie. Die mis je ook geen seconde, je vermaakt je hier uren met strohutten bouwen, koeien melken, katten knuffelen…

Durf jij het aan je smartphone een paar dagen weg te leggen? Eindelijk weer dat boek lezen, een fijne lentewandeling maken en tijd voor een goed gesprek.

Ontdek ook deze stille plekjes

Overzicht