in eigen land
5 mooie afgelegen vakantiehuisjes in Nederland

Afgelegen vakantiehuisjes waar je echt even samen bent, weg van alles en iedereen? Hoe fijn kan het zijn om bij een vakantiehuisje in de natuur te verblijven. Het gevoel te hebben dat de wereld even heel ver weg is. Mijn 5 tips voor de mooiste huisjes in eigen land.

Tip 1. Vakantiehuis de Carolinahoeve

In de bossen op de Veluwe ligt een bijzonder vakantiehuis voor 6 personen. Omringd door natuur, met de mogelijkheid om te wandelen vanaf je voordeur. Lekker een frisse neus halen terwijl je wandelt over de heuvels van de Posbank. Stop een stapel boeken in je koffer, neem een voorraadje lekkers mee en ‘sluit je een paar dagen op’ samen. Houtkachel aan, flesje wijn open en wild spotten vanachter het raam.

De Carolinahoeve – Carolinahoeve 1, De Steeg

Tip 2. Natuurlogies in Twente

Daar waar de verharde weg overgaat in een zandweg en waar je nog even door hobbelt totdat je midden in de natuur staat, daar ligt Natuurlogies Twente. Hou je van pure natuur, uitgestrekt en ongerept? Van rust en ruimte? Van een uitzicht zonder ‘obstakels van de bewoonde wereld’? Dan moet je echt een keer naar Natuurlogies, waar je ook nog eens eindeloos kunt wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Natuurlogies – Beekweg 4, 7481 RG Haaksbergen

Karakteristiek vakantiehuis in Twente

Tip 3. Vakantiehuis The Pool House

Net buiten de plaats Gorssel in de Achterhoek ligt deze design cabin van Getaway Deluxe: The Pool House. Met opvallend grote ramen, een zithoek met hangende haard en in de tuin een natuurzwemvijver is dit huis met recht uniek te noemen. Binnen of buiten, het is ultiem genieten. Niksen gaat hier vanzelf!

The Pool House – Gorssel

Tip 4. Getaway Deluxe C House

In het Overijsselse Salland ligt Getaway Deluxe C House, een design cabin met grote ramen, een houtkachel, gezellige zithoek en een terras zwembad! Dat alles in een enorme bostuin, waar je geen buren ziet of hoort. Dit huisje voelt als een heel afgelegen huisje.

Getaway Deluxe C House Oude Markeloseweg 3, Rijssen

Tip 5: Vakantiehuis Gemaal Oude Rijn

Wanneer je vanaf Zevenaar over de dijk en door de voormalige uiterwaarden van de Oude Rijn slingert, verbaas je je over de schoonheid van dit gebied. Hier op het Gelders Eiland vind je een combinatie van water, weilanden, dijken en weidse vergezichten. Temidden van dit landschap ligt Gemaal Oude Rijn, een industrieel erfgoed met een hip vakantiehuisje voor twee personen.

Bekijk ook de mooiste huisjes in het bos

of neem een kijkje bij deze bijzondere vakantiehuisjes.

Overzicht