Even helemaal niets doen
Niksen

Niksen, luieren, niets doen, lanterfanten... even een stap terug doen, tot jezelf komen en echt helemaal niets plannen of ondernemen. Gewoon niksen! Kun jij het?

Niksen, kun jij dat?

Niksen betekent letterlijk ‘niets doen’. Daar moet je tijd voor vrij gaan maken, want het wordt, volgens internationale deskundigen, een nieuwe trend; een wellnesstrend. Een trend die ook nog eens goed is voor onze gezondheid. Wie had dat gedacht van niksen?!

Time Magazine omschrijft niksen als een ‘Nederlandse way of life’, eigenlijk te simpel om te bedenken en toch zo goed voor je. Het is het vervolg op het Deense hygge (de Deense kunst van het leven, over geluk en het creëren van een warme sfeer) en het Zweedse lagom (leven in balans). The New York Times schrijft dat ‘non-productiviteit je gelukkiger en gezonder maakt’.

Niets doen is goed voor je

Wist jij dat niets doen goed voor je is? Dat bankhangen is echt zo gek nog niet. Ook een uurtje ‘vervelen’ levert je wat op. Niets doen helpt tegen stress, drukte en on echt te ontspannen. Je wordt er ook nog eens creatiever van én gelukkiger. Je gedachten kunnen lekker alle kanten op gaan en zo ontstaan de mooiste en leukste ideeën. Dus inplannen maar in je agenda, ga bewust tijd voor jezelf vrij maken!

Niks moet, niksen mag

De kunst van het niets doen

Het lijkt zo makkelijk, helemaal niets doen. Toch is het voor velen moeilijker dan je denkt. De boel de boel laten, niets plannen, geen ‘moeten, moeten, moeten’, maar gewoon niks… Luieren totdat je er bij neer valt. Maak het jezelf makkelijker en boek een Bijzonder Plekje om te gaan niksen:

Bekijk de geselecteerde plekjes die je vast en zeker gaan helpen om een paar uur of paar dagen te lummelen.

Houten bordje met de tekst hangmattenbos

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken