Vakantie? Kies voor een bijzonder vakantiehuisje!
Bijzondere vakantiehuisjes

Als je er eens lekker tussenuit wilt om te genieten van de natuur, elkaar of wat broodnodige tijd voor jezelf, wil je natuurlijk wel naar een bijzonder plekje. Kies je voor een vakantiehuisje, dan weet je in ieder geval wat je niet wilt: een druk park met weinig privacy en waar elk huisje hetzelfde is. Maar wat maakt een vakantiehuisje dan wèl bijzonder? Dat is lastig te omschrijven – maar we doen toch een poging.

Verrassend huisje = bijzonder huisje

Waarschijnlijk zit je niet te wachten op vakantieparken die allemaal op elkaar lijken. Dezelfde receptie, dezelfde restaurants, dezelfde huisjes… De eerste factor die een vakantiehuisje bijzonder maakt, is dan ook de wauw-factor. We worden vooral erg blij van vakantiewoningen met een verrassingseffect, die alle verwachtingen overtreffen. Maar wat maakt bijzondere vakantiehuisjes dan zo verrassend?

Een vakantiehuis met een bijzonder interieur

Eerlijk is eerlijk, een goede vakantiewoning vinden is niet makkelijk. Het gros van de vakantiehuizen op het wereldwijde web heeft donkere kamers met oubollig meubilair. Niet meteen iets om vrolijk van te worden en je op te verheugen. Uren en uren kun je besteden aan je zoektocht. Avond na avond speuren op het internet. Herkenbaar? En kun je er ook zo moedeloos van worden?

Geen zorgen, er zijn ook vakantiehuizen met een wauw-effect. Soms vindt dat effect al buiten plaats, direct bij aankomst als je bijvoorbeeld een schattig boswachtershuisje of een hip tiny house aantreft, op een unieke locatie. Maar in veel gevallen is het ook het interieur dat je van de ene verbazing in de andere laat vallen. Geen standaardinrichting met het hoogst noodzakelijke, maar een warme, sfeervolle inrichting met oog voor detail. Natuurlijk, trendy of rustiek, maar altijd bijzonder en duidelijk samengesteld met heel veel persoonlijke aandacht waardoor de vakantiewoning een heel eigen karakter heeft.

Bekijk ook de mooiste vakantiehuisjes in het bos

Gastvrij ontvangst bij je vakantiehuis

Over persoonlijkheid gesproken: ook de ontvangst die je bij een huisje krijgt kan een enorm verschil maken. Bijzondere vakantiewoningen hebben vaak bijzondere gastheren en -dames. Vanaf het moment dat je gastvrij wordt ontvangen voel je dat het goed zit. Dat welkome gevoel raak je tijdens je vakantie niet meer kwijt en vaak voelt het afscheid alsof je goede vrienden gedag zegt. Een reden om niet naar huis te willen!

Bijzondere vakantiehuisjes met een extra plus

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, komen we regelmatig vakantiewoningen tegen die ook nog eens een extra plus hebben. Een houtgestookte hot tub in de tuin bijvoorbeeld, waar je ’s avonds onder de sterrenhemel in kunt badderen. Of een kasteelvrouwe die elke ochtend vers brood op je stoep zet en logerende kinderen tot ridder of prinses slaat. Want ja, bijzondere eigenaren verzinnen bijzondere dingen om het hun gasten naar de zin te maken. En daarmee vormen ze de basis van alle bijzondere vakantiehuisjes die we tegenkomen.

Dat zoeken naar een huisje vind ik helemaal geweldig. Dwalend langs de mooiste bestemmingen doe ik veel inspiratie op. Inmiddels weet ik snel genoeg te scannen of een huisje bijzonder is of niet. Het belangrijkste bij de keuze van bijzondere vakantiehuisjes is of het gevoel klopt. De sfeer, de uitstraling, de ligging; het totaalplaatje moet perfect zijn. Wat niet altijd wil zeggen dat zo’n huisje dan exclusief en onbetaalbaar is. Wel onbetaalbaar is het gevoel dat je krijgt wanneer je het juiste vakantiehuisje hebt gevonden en er geniet van een bijzondere vakantie.

Het is gewoon een feit: een verblijf in een mooi ingericht vakantiehuisje, dat doet gewoon nog meer van vakantie genieten! Welk bijzonder vakantiehuisje ga jij boeken?

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Vakantie? Kies voor een bijzonder vakantiehuisje!

Maak je vakantie extra fijn door te kiezen voor een van de bijzondere vakantiehuisjes. Met een mooi interieur, unieke ligging, comfort.

Getaway Deluxe C House

Rijssen, Overijssel

Omringd door groen, een heerlijk vakantiehuis in het bos.

Slapen op de Heide

Strijbeek, Noord-Brabant

Natuurcabin

Lettele, Overijssel

Verstopt in de bossen bij het Drentse Norg.

Huisje van Hout

Norg, Drenthe

Overzicht van het Huisje van Hout in Noordwijk

Huisje van Hout Noordwijk

Noordwijk, Zuid-Holland

Jaren '70 vakantiebungalow met tuin met grasveld

Duumke

Midsland, Friesland

De voormalige jachtopzienerswoning met witgepleisterde muren en rietgedekte kap

Buitenleven vakantiehuisje

Beesd, Gelderland

Natuurlodge de Vier Eiken

Wapserveen, Westerveld

Buitenhuisje met tweepersoons bed en zithoek

Buitenhuisje Berg en Dal

Berg en Dal, Gelderland

Catshuis aan Zee

Ouddorp, Zuid-Holland

Scandinavisch ingericht huisje in Noord-Limburg

Met de Kippen op Stok

Baexem, Limburg

Florizand

Midsland, Terschelling

HUISJE OP ‘T ERF

Westendorp, Gelderland

Logeer & Sfeer

Steenderen, Gelderland

Terras met openslaande tuindeuren van Boshuis Friesche Duin.

Boshuis Friesche Duin

Appelscha, Ooststellingwerf