op 4 uur rijden van Utrecht
Tip: de leukste tiny houses te huur

Een paar dagen langzamer leven, genieten van klein geluk en onthaasten in de natuur? Kies voor een verblijf in een van deze tiny houses. Klein, maar zo fijn!

Wat is een tiny house? Deze trend, van kleiner wonen, is over komen waaien uit Amerika. De Tiny House Movement wil graag dat mensen kleiner en duurzamer gaan wonen. En dat slaat aan, ook in Nederland. Door kleiner te wonen, ontdek je dat je eigenlijk maar weinig nodig hebt om gelukkig te zijn. Bovendien hou je meer geld en tijd over om echt te genieten van het leven. Wat een vrijheid! Door ook nog eens duurzaam te leven draag je ook bij aan een betere wereld.

Ik kan me voorstellen dat de stap om er in te gaan wonen voor veel mensen heel groot is. Hoe handig, er zijn tiny houses te huur! Zodat je op een mooie plek ook een paar dagen (of langer) kunt genieten en ervaren hoe het is. Onthaasten, langzamer leven, meer in de natuur. Ga zelf ervaren wat dat met je doet. Ik heb de leukste kleine huisjes voor je op een rij gezet. Sommige back to basic, anderen met stijlvol design.

Tip 1. Tralaluna Tiny House in Drenthe

Het Tiny House van Tralaluna is niet alleen origineel, want zelf ontworpen en gebouwd, maar staat ook nog eens op een van de mooiste plekjes van ons land: op de Voscheheugte. Aan de rand van het natuurkampeerterrein met uitzicht over de velden. Wedden dat het loungeplekje voor het raam je favoriete plekje wordt?

Tip 2. Nutchel Cabins in België

De cabins van Nutchel staan verspreid in het bos, op een heuvel. Van 2-persoons cabin tot 6-persoons met hot tub. Er zijn verschillende mogelijkheden qua grootte en design. Wat ze gemeen hebben is de wijze waarop je back to basic gaat. Hout halen met een kruiwagen, zelf een vuurtje maken om de ‘hut’ warm te houden, de olielampen en kaarsen aansteken om je cabin te verlichten. Geen WiFi, wel gezelligheid en echt tijd voor elkaar!

Een boomhut in het bos bij zonsondergang Grijze sokken voor de brandende houtkachel

Tip 3. Bij Ons in Groesbeek

Camping Bij Ons in Groesbeek heeft een paar hele leuke huisjes, die je eigenlijk allemaal zou moeten proberen. Van het kleurrijke Buitenhuis tot een stoere Barn, van de 5-persoons Jachthut tot de Tiny House voor twee. Ze staan verspreid over de camping. Niet alleen de accommodaties zijn hier leuk, de gezellige pizza-avonden, de gemeenschappelijke Stübli, de hangmatten op mooie plekjes op het terrein… Hier wil je zijn.

Hip interieur van een van de accommodaties op de camping

Tip 4. it Dreamlân in Fryslân

De twee tiny houses die bij it Dreamlân in het weiland staan, dragen officieel de naam Trek-in. Het zijn design trekkershutten, gemaakt van gerecycled hout. Ze hebben aan twee zijden grote raampartijen, zodat je je een voelt met de omliggende natuur. Daarnaast is er plek voor vier personen, een eigen douche en toilet, keukenblok en zithoek. Het liefst ben je natuurlijk de hele dag lekker buiten, maar mocht het een keer tegen zitten, dan heb je binnen ook een heerlijk plekje.

Een paar dagen de natuur in?

Bekijk ook deze bonustip in België: Tiny House Gesves.

Bekijk de mooiste plekjes voor een vakantie in het bos

Overzicht