De Oude Zondagschool is een vakantiehuis in de Achterhoek

Uren turen
5 Vakantiehuisjes met vrij uitzicht in Nederland

De Oude Zondagschool is een vakantiehuis in de Achterhoek

Ruimte zorgt voor rust in je hoofd. Wanneer je ‘s morgens wakker wordt en van je af kunt kijken, begin je de dag met een ander gevoel. Kies voor een vakantiehuisje met vrij uitzicht, voor nog meer ontspanning tijdens je weekendje weg of vakantie. 5 tips voor heerlijke huisjes met weids zicht over de weilanden, akkers en landerijen!

Tip 1. De Brenschutte

In het buitengebied van Laren, in de Achterhoek ligt B&B De Brenschutte. Kom je logeren in de Boskamer of in het Bloemenhuisje? Beiden vind je op het boerenerf van Annemiek met fantastisch uitzicht over het Achterhoekse coulisselandschap met hazen, hertjes en vogels. Vanaf je veranda met schommelstoel en lekkere warme plaid kun je uren turen.

Tip: bestel het ontbijt van Annemiek erbij, met zelfgemaakte crumble, zelfgemaakt appelsap, zelfgemaakte pruimencompote, zelfgemaakte boterkoek…

Houten huisje met kipjes in het grasSchommels en ringen

Tip 2. Logeer & Sfeer

Niet ver van Hanzestad Doesburg ligt midden tussen de weilanden de boerderij van Marlies en Gerrit-Jan, met op het erf een 5-persoons kindvriendelijk vakantiehuisje: Logeer & Sfeer. Vanuit de grote ramen van het vakantiehuis kijk je uit over de weilanden, waar altijd wel iets gebeurt. Dansende koeien of nieuwsgierige koeien die even bij je komen kijken als je in de tuin zit of in de hot tub, de boer aan het werk met zijn grote tractor, weidevogels die vrolijk kwetterend langs vliegen. Het uitzicht bij dit vakantiehuis verveelt nooit! Mocht je toch even weg willen, huur voor een dagje een lelijk eendje om te toeren door de Achterhoek.

Koeien als buren

Tip: wandel bij zonsondergang over het graspaadje door het weiland naar de dijk langs de IJssel.

Tip 3. Slapen op nr. 1

Het houten huisje van Slapen op nr. 1 ligt tussen de Veluwe en de IJssel in. Het is een charmant huisje, helemaal voor jou (en je gezelschap) alleen. Volop privacy en toch de luxe van een heerlijk ontbijt in de ochtend. Het comfortabele bed staat voor het raam en de openslaande deuren. Vanuit huis en het terras met lekkere ligstoelen kijk je uit over het echte landleven: Ouessant schaapjes, dwerggeitjes en Barnevelder kipjes op eigen erf, koeien in het naastgelegen boerenland.

Tip: Het uitzicht werkt ontspannend. Reserveer een voetreflex ontspanningsmassage bij je verblijf voor een ultiem relaxmoment.

Houten vakantiehuisje in het groenLekker lui in de tuin, met fantastisch uitzicht.

Tip 4. De Oude Zondagschool

De landelijke ligging van dit vakantiehuisje in de Achterhoek bezorgt je a la minute een vakantiegevoel. Het 6-persoons huisje, een voormalige zondagschool, ligt aan de rand van het bos. In de achtertuin loop je zo het bos in, aan de voorzijde kijk je uit over de akkers. Door het eenvoudige, maar comfortabele, interieur kom je al tot rust. Het vrije uitzicht vanuit het vakantiehuis doet de rest.

Geen buren te bekennen

Tip: wandel op je gemak naar de nabijgelegen theetuin Rensink.

Vakantiehuis in de Achterhoek

Tip 5. Vakantiehuis Lentevreugd

Logeren in de natuur

In natuurgebied Lentevreugd in Hollands Duin ligt vakantiehuis Lentevreugd.  Een nieuw en modern vakantiehuis, met grote raampartijen. Ontwaak extra vroeg zodat je Schotse Hooglanders, Konikpaarden en ander wild kunt bewonderen. Wees niet verbaasd als de reeën door de tuin lopen. Neem de tijd om te genieten van het heerlijke huis, het geweldige uitzicht en lange wandelingen.

Vakantiehuis aan de rand van natuurpark met konikspaarden op de voorgrond

We hebben nog veel meer bijzondere vakantiehuisjes voor je geselecteerd. In het bos, aan zee, op de Veluwe, in Friesland, op de boerderij… Bekijk het complete aanbod aan

Ontdek ook deze bijzondere vakantiehuizen

Overzicht