Unieke strandhuisjes op het strand van Groede in Zeeland.

De mooiste strandhuisjes
Zeeland: 5x Slapen op het strand

Unieke strandhuisjes op het strand van Groede in Zeeland.

Strandhuisjes… je ziet ze op steeds meer plekken aan de Nederlandse kust verschijnen. Niet zo gek, slapen en ontwaken aan zee is bijzonder. Slapen op het strand, het klinkt als een droom en het is ook een droom. Op verschillende plaatsen in Nederland kun je overnachten op het strand, in een slaapstrandhuisje. In slaap vallen met het geluid van de branding, ontwaken met zicht op zee.  Voor even je eigen huis op het strand, hoe bijzonder is dat! Ik tip je de mooiste strandhuisjes in Zeeland.

Niet alleen zo’n strandhuisje is fijn, het is ook zo heerlijk om in Zeeland te zijn. Met het hoogste aantal zonne-uren van ons land heeft deze provincie echt een streepje voor. Tel daarbij de eindeloos lange en schone zandstranden, waar je zelfs hoog zomer nog een plekje vindt en je weet dat je geen betere bestemming kunt kiezen voor een vakantie aan zee.

Tip 1. Strandhuisjes Zonneweelde

Strandweelde, onder die noemer staan de strandhuisjes van Zonneweelde ook bekend. Die weelde snap ik maar al te goed. Want hoe bijzonder is het om wakker te worden in een van de strakke strandhuisjes op het strand bij Nieuwvliet-Bad.

Tip 2. Slapen op het strand in Zeeland bij Stranddroom

De huisjes van Stranddroom liggen in de buurt van de gezellige badplaats van Domburg. Je parkeert je auto onder aan de duinen, klimt een duinenrij over en staat aan zee. Hier wachten de 10 huisjes van Stranddroom. Gezellig en knus!

Tip 3. Slaapstrandhuisjes Groede

Eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit van Groede gehoord. Maar na mijn overnachting in het slaapstrandhuisje op het strand zal ik deze plaats nooit meer vergeten. Groede ligt in Zeeuws-Vlaanderen, op ongeveer 8 km van Cadzand. Het strand van Groede is een van de schoonste stranden die ik in Nederland gezien heb. Het strand van Groede is prachtig, de Slaapstrandhuisjes van Groede nog mooier. Op dit mooie, witte zandstrand staan 10 unieke strandhuisjes, gemaakt van duurzame materialen en met een panoramisch uitzicht. Door de grote glazen gevels heb je altijd het gevoel buiten te zijn. Daarnaast bieden de ramen je een fantastisch zicht op zee, waar grote containerschepen langs varen. Het interieur is goed overdacht, elke centimeter van de strandhuisjes is benut. De huisjes zijn heel compact en praktisch ingericht, elk in een ander thema. Van reddingsboot tot krab. Het uitzicht beneemt je de adem! Een eindeloos weids zicht op het strand, de zee… vanaf je stoel aan de eettafel, vanuit de zithoek en vanuit je bed. Op loopafstand een gezellige strandtent. Wat een leven!

Tip 4. Beach House Roompot

Wat deze strandhuisjes in Zeeland zo bijzonder maakt? De strandhuizen van Roompot zijn het hele jaar door te reserveren, hoe heerlijk is dat?! Ja echt, ook in de winter is het zo fijn aan zee. Met een flinke storm of harde wind om uit te waaien en met een koude neus aan de wandel. Zalig om daarna in je eigen strandhuis weer op te warmen.

Tip 5. Zandpaviljoen Pier 7

Officieel geen strandhuisjes, maar wel een heel bijzonder plekje om te slapen op het strand in Zeeland. Onder de boulevard in Vlissingen en óp het strand vind je Zandpaviljoen Pier 7. Met luxe kamers, deluxe suites en familiekamers, van waaruit je direct het strand op stapt. En met de luxe van een eigen strandpaviljoen, letterlijk naast je deur. Heerlijk om aan het einde van de dag iets lekkers te bestellen en op je eigen terras te laten bezorgen.

Terras met ligbedden, stoeltjes en een loungebank van bovenaf gezien.Opgemaakt tweepersoons bed met schemerlampjes, mintgroene sprei.

Bekijk alle bijzondere strandhuisjes in Nederland

Overzicht