Slapen achter de duinen woonkamer

Een plek voor rust én gezinsplezier
Zeeland: Slapen achter de duinen

Slapen achter de duinen woonkamer

Hoe krijgen we het voor elkaar? Ontspannen en genieten op onze manier terwijl het hele gezin mee op vakantie gaat. Dat valt niet mee. En toch is het mogelijk, als je het maar slim regelt. Wil je met z’n allen op adem komen tijdens een verblijf in Nederland? Dan heb ik voor jou het ideale weekend samengesteld. Want het is mogelijk: tijd voor jezelf én je gezin. Ontdek het zelf tijdens een verblijf bij Slapen achter de Duinen.

Allemaal (een beetje) blij

Als moeder in een samengesteld gezin, met mijn 5-jarige zoon en twee bonuskinderen van 9 en 12 jaar, is een weekend sowieso een uitdaging. Sport, hobby, spelen bij vriendjes en fatsoenlijk eten. Probeer dan nog maar eens je eigen sociale agenda voor elkaar te krijgen. Onmogelijk. En dat is tijdens een vakantie vaak niet anders. Daarom zocht ik naar een ideale middenweg. Allemaal een beetje happy, en vooral meer blij dan niet-blij.

Tijd voor jezelf

Gelukkig weet ik inmiddels heel goed wat ik nodig heb om te ontspannen. Als schrijver en mindful ondernemer doe ik al zo’n tien jaar onderzoek naar eenvoudig gelukkig zijn. En dat betekent heel veel stilstaan. Letterlijk en figuurlijk. Voelen wat er met je gebeurt als je boos wordt of juist gelukkig bent. En er alles aan doen om je mentale gebabbel te stoppen en te luisteren naar wat je echt voelt. Op die manier lukt het me steeds beter om eenvoudig gelukkig te zijn. Ook als ik een weekend vrij heb gepland om te ontspannen én te genieten van mijn gezin.

Ontspanning aan zee

Voor de perfecte combinatie van persoonlijke rust en gezinsplezier ging ik slapen achter de duinen. Letterlijk, want mijn vakantiehuis droeg dezelfde naam. In alle opzichten voldeed dit lieflijk gelegen onderkomen aan mijn idee over een ontspannen huisje dichtbij zee. Ik heb namelijk al heel wat huisjes gezien omdat ik ooit een eigen huisje aan zee wil kopen. Dus doe ik regelmatig onderzoek, zowel op internet als in het echt, naar het ideale huis. En dat valt niet mee want Nederland (en België) kent talloze alles-behalve-bijzondere-plekjes: oubollig, vervallen, slecht gelegen en donker. Of net zo erg: veel te sjiek, zielloos en voorzien van overbodige luxe. Probeer dan maar eens te genieten van je weekend.

Een ideale wereld achter de duinen

Wat een verrassing dat het boshuis Slapen Achter De Duinen mij wél snapt. En mijn gezin, want in dit huis komt het beste van twee werelden samen. Te beginnen bij mijn ideale wereld: eenvoud, comfort, sfeer, stilte, gezelligheid op loopafstand en overweldigend veel natuur om ’s ochtends of ’s avonds doorheen te wandelen en joggen. En natuurlijk een supermarkt op een paar minuten lopen of rijden om genoeg voorraad in te slaan zodat ik ongestoord kan smullen.

Een eigentijds sprookje

Het (weekend-)huis ligt fraai verscholen in het Vebenabos van Koudekerke, een paar minuten bij Vlissingen vandaan. Precies genoeg bomen om de zomerzon te verzachten en in de herfst en winter een gevoel van geborgenheid te geven. En dankzij al het groen was ik verzekerd van een vrolijke wekker: opgewekt gezang van vogeltjes. Met de witgeverfde muren, donkergroene kozijnen en sfeervolle luiken had dit bos-en-duin huis niet misstaan in een sprookje. Des te groter de verrassing toen ik binnenstapte. Een eigentijds, fris en sfeervol interieur met aandacht voor natuurlijk licht en comfort. Alle kamers waren met zorg verbouwd, gemoderniseerd en modern ingericht waardoor ik de alle dagelijkse drukte vergeten kon. Hier zou ik tot rust komen.

Genieten zonder klok

Maar niet alleen ikzelf, ook mijn man en zoontje werden ontzettend enthousiast toen ze eenmaal gearriveerd waren. Ik had het namelijk zo geregeld, dat ik eerst een dag en nacht voor mezelf zou hebben. Dat zou mij precies genoeg tijd geven om te landen, tot mezelf te komen, te schrijven, sportief te joggen door de bossen en 24 uur lang al het lekkers te eten dat de schijf van vijf niet verdragen kan. En juist vanwege die dag voor mezelf, die geen planning kende, had ik ook weer behoefte om mijn gezin de volgende dag te zien.

Gelukkig in het vakantiehuis

Ook mijn man en zoon kwamen perfect aan hun trekken. Een bad, zeeën van ruimte, speelgoed, houtkachel mét hout en een tuin met genoeg gras en struiken om te luieren en verstoppertje te spelen. Mijn zoontje kroop gelijk in de hoekjes van het stapelbed om vervolgens het monopolie spel te spelen. Samen met mijn man. Terwijl ze hun vakantieplek hadden gevonden, dook ik onder de gigantische regendouche en maakte wat makkelijks klaar in de overzichtelijke keuken. Ik keek met een glimlach om me heen: zo zou ieder vakantiehuis eruit mogen zien.

Weekend zonder einde

Het weer was te mooi om binnen te blijven en dus trokken we erop uit. Een stevige wandeling door de duinen en relaxen bij een strandtent is tenslotte ook niet verkeerd. Bovendien is de sfeer in Koudekerke gemoedelijk. De mensen staan voor je klaar, maar vermoeien je niet met onnodige prietpraat. En dat bevalt mij wel. In de avond kun je er trouwens ook heerlijk eten, in restaurantjes, strandpaviljoens of gewoon een makkelijke friettent. En er is nog zoveel meer. Zoutelande, Domburg, Vlissingen, je kunt echt dágen plezier hebben in Zeeland. Het is heerlijk aan de Nederlandse kust. Helemaal wanneer je, net als ik, bewust tijd vrij maakt voor jezelf. Om daarna te genieten van je gezin. Dan mag een weekend in Zeeland eigenlijk nooit meer ophouden.

Dit bijzondere vakantiehuis ontdekken?

In het kort: Slapen achter de Duinen ligt in Zeeland, direct achter de duinen tussen Vlissingen en Zoutelande. Er is plek voor zes personen in huis: er zijn twee slaapkamers, eentje met een tweepersoonsbed, eentje met twee stapelbedden. Een heerlijke regendouche, een bad en een houtkachel zijn enkelen van de fijne extra’s in dit huis. Je boekt een weekend vanaf € 300,- in het laagseizoen.

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid

Bonustip: Slapen achter de duinen of wakker worden op het strand? Ook heel fijn, van dezelfde eigenaar, is logeren bij een strandhuisje in Dishoek, met plek voor 5 personen.

Overzicht