Bruine koeien in stal met hooi voor hek

Boer zoekt gast
6x logeren op de boerderij

Bruine koeien in stal met hooi voor hek

Het populaire TV programma Boer zoekt vrouw trekt elk seizoen veel kijkers. Een kijkje nemen in het (liefdes-)leven van de boeren blijft populair. Hoewel de liefde van hun leven nog niet gevonden is, gaat de liefde voor het boerenleven en hun boerderij voor alles. Benieuwd hoe het leven op de boerderij er aan toe gaat? Boek een weekend of vakantie bij de boer.

Bij onderstaande boerderijen heeft de boer de liefde van zijn leven al wel gevonden; hij zoekt geen vrouw, maar gasten. Ik heb 6 bijzondere plekjes voor je geselecteerd, waar je als gast mee kunt kijken (en soms zelfs helpen) op de boerderij.

1. Erfgoed Bossem

In Twente ligt de monumentale boerderij van Dennis en Annette, Erfgoed Bossem. Je logeert hier in luxe ingerichte safaritenten (met eigen sanitair), in unieke Sterrenkubussen of in de moderne KoesterSuites. In de stallen van Erfgoed Bossem vind je stierkalveren en daarnaast is er een unieke veestapel Brandrode Runderen. Loop gerust de stallen in, Dennis vertelt je graag meer.

Een bijzonder adres voor je vakantie in Twente: slapen in een Sterrenkubus. Prachtig verlicht in de schemering.

2. Koe in de Kost

Koe in de Kost, in Heeten, is favoriet bij onze kinderen. Op de boerderij van boer Frans en boerin Truus mag namelijk alles. Koeien uit de wei halen, melken, eten geven, kalfjes de fles geven, eieren rapen, in de moestuin helpen, een rondje op de tractor. Hier maak je het mee! En dan slaap je ook nog in bijzondere Grondulows, vakantiehuizen die opgaan in het landschap.

Alle grondulows zijn gebouwd van natuurlijke materialen en hebben een echt boomstammendak!

3. Het Boerenbed

De naam zegt het al, logeren bij de boer, in een boerenbed. Wanneer je een weekend weg of vakantie boekt bij het Betere Boerenbed ga je terug in de tijd. Lekker buiten leven op het ritme van de dag. Geen elektriciteit, wel stromend water in de nostalgisch ingerichte safaritenten. De tenten staan verspreid over Europa, op verschillende agrarische bedrijven. De boerenbedrijven hebben allemaal iets bijzonders en de boerenfamilies laten je graag kennis maken met het leven op het platteland.

4. Logeer & Sfeer

Op het boerenerf van Marlies & Gerrit-Jan in Steenderen staat een sfeervolle vakantiewoning, Logeer & Sfeer. Een heerlijk vakantiehuis met uitzicht over de weilanden met koeien. Wanneer je in de hot tub zit, komen de koeien nieuwsgierig een kijkje nemen. Bij het moderne melkveebedrijf van Gerrit Jan zie je goed hoe ook een boerderij met de tijd mee kan gaan. Je kijkt je ogen uit bij de melkrobots in de stallen!

5. Hoeve Hommerich

In Zuid-Limburg ligt op een heuvel Hoeve Hommerich. De graanschuur en stallen van de carré-boerderij zijn omgebouwd tot mooie appartementen, geschikt voor 2 tot 10 personen. Je logeert hier boven op een heuvel met het mooiste uitzicht over het Limburgse Heuvelland.

Een karakteristieke Zuid-Limburgse hoeve met luxe vakantie-appartementen.

6. Landrijk de Reesprong

In Twente ligt de boerderij van Bonita en haar gezin; Landrijk de Reesprong. Er zijn weinig plekken waar je zo’n goed kijkje krijgt in het leven van de boer. Het hele gezin draait mee en deelt enthousiast ins & outs. Je kinderen krijgen overalls aan, een rode boerenzakdoek om en mogen helpen. Om vervolgens beloond te worden met een boerendiploma! Konijnen knuffelen, eieren rapen, kijken bij het melken; een onvergetelijke ervaring! Met het stro in je haren weer naar huis…

Lodgetent aan de rand van het weiland

Logeren bij de boer; een bijzondere manier om vakantie te vieren op de boerderij! Lekker buiten leven en genieten van de rust en het goede leven op het platteland. Doen! 

Overzicht