Leuven by night. Een rij historische gevels in het centrum van de stad, verlicht bij schemering.

Tips voor een bijzondere stedentrip
Stedentrip België

Leuven by night. Een rij historische gevels in het centrum van de stad, verlicht bij schemering.
Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip? Denk dan eens aan België. Onze zuiderburen staan erom bekend dat ze als geen ander bourgondisch kunnen genieten en België is nog lekker dichtbij ook! Voor een stedentrip België heb je de historische binnensteden voor het uitkiezen. Met hun statige gebouwen, hippe hotspots en goede restaurants heb je alles wat je nodig hebt voor een paar gezellige dagen.

De leukste Belgische steden

Met zoveel leuke steden in België wachten je een paar verrassende weekendjes weg. Uiteraard kun je ervoor kiezen een dagje naar een mooie stad te gaan, leuker is het om te kiezen voor een paar dagen. Zo heb je alle tijd om de steden te verkennen en kun je een stadswandeling combineren met shoppen, culinair genieten, een museum en een bijzonder plekje om te overnachten.

De leukste Belgische steden zijn wat ons betreft Antwerpen (uiteraard), Leuven (favoriet), Hasselt, Mechelen, Brugge (klein maar fijn), Gent (hip) en Brussel (de hoofstad mag je natuurlijk niet missen).

Welke stad kies jij voor je stedentrip België?

Het wordt nog moeilijk kiezen uit al die leuke steden in België. Antwerpen is een oude bekende, een allemansvriend. Voor een dagje winkelen, een avondje stappen met vrienden. Maar heb je al eens verder gekeken? Net over de grens bij Maastricht ligt Luik, een stad die in snel tempo ontwikkelt. Ook verrassend is de stad Hasselt. Zeker niet de eerste stad waar je aan denkt voor een leuke stedentrip in België, maar zeker de moeite waard. Bekijk onze tips voor een leuke trip:

Als de avond valt in Leuven heb je prachtig verlichte gevels in het historische centrum
Leuven

Tip 1: Stedentrip Leuven, altijd leuk!

Leuven is zo leuk! De studentenstad heeft een gezellig centrum, met nauwe straten, restaurants, mooie winkels. Het historische centrum bruist en leeft! Terrasjes op de Oude Markt, goede restaurants in de Muntstraat en hippe hotspots in combinatie met Belgische gastvrijheid. Ben je gek op Belgische biertjes? Dan mag je de Artois-brouwerij in Leuven niet missen.

Als je het Begijnhof in Amsterdam mooi vindt, kun je tijdens een stedentrip Leuven je hart ophalen aan twee Begijnhoven: het Grote en het Kleine.

Het historische centrum van Leuven

Tip 2: Een stedentrip naar geliefd Antwerpen

Een van de mooie steden in België, misschien wel dé mooiste stad, is Antwerpen. Een stad die ook nog eens heel goed met het openbaar vervoer bereikbaar is. Als je met het openbaar vervoer reist, begint een stedentrip Antwerpen al meteen goed. Want wat is het station van Antwerpen schitterend! In de historische binnenstad kom je vervolgens vanzelf terecht op de Grote Markt en heel veel andere mooie plekjes. Een terrasje of goed restaurant is nooit ver weg en rondom winkelstraat de Meir kun je heel fijn winkelen. Voor het beste uitzicht over de stad ga je naar het panoramadak van het Museum aan de Stroom (MAS).

Blijf niet alleen hangen in het centrum, maar huur een fiets en ontdek de hippe buitenwijken. Vergeet dan zeker ‘t Zuid niet!

B&B Koto

Tip 3: Een romantische stedentrip naar Brugge

Nog zo’n leuke stad in België is Brugge: knus, romantisch en mooi. De stad wordt wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Het is dan ook een goed idee om tijdens je bezoek aan Brugge een rondvaart te maken – heerlijk relaxt! Een beetje over the top, maar toch ook wel leuk; een rondrit met een koets.

Chocoladeliefhebbers kunnen in chocolademuseum Choco Story alles te weten komen over chocolade en nieuwe smaakvarianten ontdekken.

Hoewel de stad klein is, is er veel te ontdekken, zeker ook op culinair gebied. We hebben de leukste hotspots voor je op een rij gezet en twee bijzondere bed and breakfasts voor je stedentrip geselecteerd, B’Guest en La Suite.

Verblijf je liever net buiten de stad, om de hectiek te ontvluchten, dan zijn B&B de Weide Wereld en de Hoeve de Steenoven goede opties.

Een stadspoort met zonnestralen eronder door.
Centrum Brugge

Tip 4: Ontdek Mechelen tijdens een stedentrip

Ook Mechelen heeft een Grote Markt met historische gevels en terrasjes. Geen zin in zere voeten? Vaar dan vanuit de Haverwerf door Mechelen over de Binnendijle. In de enige overgebleven stadspoort, de Brusselpoort, is nu een museum gevestigd.

Een terrasje pikken, de mooie gevels bewonderen, winkelen; Mechelen bruist!

Groot plein met toren en kleurrijke gebouwen in Mechelen
Slapen op water bij Boat & Breakfast

Tip 5: Hip en eigentijds? Kies voor een stedentrip Gent

Een stedentrip naar Gent is alleen al de moeite waard voor de bijzondere adressen die we voor je gespot hebben.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over alle bezienswaardigheden, culinaire hotspots en mooie winkels. Let’s go Gent!

Wat ook leuk is als je wat meer tijd hebt: combineer een van de mooie steden in België met een vakantie. Ontdek Belgisch Limburg, laat je betoveren door de Voerstreek, ga wandelen in de Belgische Ardennen of ga een paar dagen naar de Belgische kust.

Ontdek ook deze adressen voor een vakantie in België

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken

Ook leuk om te lezen: