Onze tips voor jouw citytrip
Stedentrip Antwerpen

Vraag Nederlanders naar hun favoriete Belgische stad en het grootste deel zal Antwerpen zeggen. Niet zo gek, deze heerlijke stad heeft veel te bieden. Voor iedereen! Dicht bij Nederland en goed bereikbaar. Logisch dus dat we regelmatig een dagje of meerdaagse citytrip Antwerpen plannen. Maar wat maakt een stedentrip naar Antwerpen nou zo leuk? Onze tips!

Antwerpen? 365 dagen per jaar een goed idee!

Een stedentrip Antwerpen is het hele jaar door leuk. Of je nu voor een dagje uit of een nachtje weg naar Antwerpen gaat, in deze bruisende stad is altijd iets te doen en te beleven. Wanneer in de lente iedereen ontwaakt uit zijn of haar winterslaap zitten bij de eerste zonnestralen de terrasjes vol. Tijdens de zomermaanden blijven de terrassen tot diep in de nacht gevuld met levensgenieters. Er ontstaan pop-up initiatieven, picknickspots langs de Schelde en toffe rooftop feestjes. Wanneer de herfst haar intrede doet, duikt iedereen weer de kroegjes in om te proeven van (nieuw en) zalig herfstbier. Tijdens de wintermaanden glinsteren de lichtjes en straalt de stad warmte uit. Hier wil je zijn en genieten zoals de Belgen van het leven genieten. Bourgondisch en gezellig!

Onze tips voor een stedentrip Antwerpen

Wanneer je voor de eerste keer Antwerpen bezoekt, wil je zeker even winkelen op de Meir, flaneren over de boulevard langs de Schelde, de Onze Lieve Vrouwe kathedraal bewonderen, het MAS bezoeken, vroeg opstaan voor de vogeltjesmarkt en eten op de Markt. Vergeet dan ook het prachtige Centraal Station niet!

Ben je een doorgewinterde Antwerpen fan, dan sla je bovengenoemde hoogtepunten over en ga je op ontdekkingstocht in de stad. Huur een fiets, dwaal en ontdek. Fiets naar Het Zuid, het Eilandje of … Op elke hoek van de straat vind je inspiratie: toffe koffiezaakjes, nieuwe initiatieven, healthy hotspots en hippe conceptstores. De sfeer is gemoedelijk, de Antwerpenaren gastvrij, de restaurants goed!

Bijzonder overnachten in Antwerpen

Om alles uit je bezoek aan Antwerpen te halen, moet je eigenlijk wel blijven slapen. Zo heb je ook ‘s avonds lekker de tijd om de stad te ontdekken, uitgebreid te eten en na afloop nog een kroegje in te duiken.

We tippen je met alle plezier onze favoriete plekjes in de stad.

Lange eettafel met krukjes en banken langs de muur Zalig in Antwerpen

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken