Op de fiets van Vlissingen naar Domburg.

Wind in je haren, zon op je gezicht
Zeeland: fietsen van Vlissingen naar Domburg

Op de fiets van Vlissingen naar Domburg.

‘Is het wel verantwoord om vandaag te gaan fietsen?’, vraag ik de eigenaar van Harm’s Fietsen in Vlissingen. Hij kijkt me vragend aan: ‘waarom niet?’. ‘Omdat het zo hard waait en het KNMI code geel heeft afgegeven’. De eigenaar schiet nog net niet hard in de lach. ‘Het waait hier altijd!’.

We hebben geen excuus meer. Code geel of niet, we springen op onze fietsen om de kustroute van Vlissingen naar Domburg te gaan verkennen. Het feit dat we een e-bike mee hebben, helpt uiteraard ook mee ons te overtuigen wel te gaan.

Een meisje met een gele regenjas op de fiets

Per e-bike langs duinen en dorpjes

Slechts een paar keer trappen en we zijn al buiten de stad. Het fietspad buigt af de natuur in, waar we de laatste twijfels achter ons laten. De zon begint te schijnen en ‘code geel’ uit zich alleen nog in de kleur van de regenjas van mijn dochter. We fietsen in de luwte van de duinen, langs rietkragen, meertjes en weilanden. De route wijst voor zich, zolang we de duinen maar volgen kan het niet fout gaan.

Het fietspad vanaf Vlissingen volgt de kustlijn. Langs de duinen en door stukken bos naar Dishoek en Zoutelande richting Westkapelle. Vervolgens langs de vuurtoren naar Domburg. Natuur en dorpjes wisselen elkaar af en onderweg passeer je verschillende strandopgangen naar kilometerslange stranden. Heerlijk als je iets meer rust op het strand zoekt. Onderaan de trappen zijn fietsenstallingen, even klimmen en je staat met je voeten in het zand.

Daar bovenop het duin beseffen we dat de KNMI toch wel een beetje gelijk heeft. Eenmaal boven waaien we bijna weer naar beneden. We hangen in de wind en genieten van de indrukwekkende wolkenluchten, golven en de duinen.

Een lange houten trap de duinen op, met daarop een meisje met een gele regenjas De wind waait door het helmgras op de duinen langs het strand in WalcherenTrappen naar zee en stormbrekers op het strandEen meisje met een gele regenjas aan de rand van een woeste zee

Tussenstops op weg naar en in Domburg

Doe net als ons rustig aan op weg naar Domburg. Door af en toe af te stappen en de duinen over te lopen bij een overgang, een terrasje te pikken bij Kon-Tiki Beach of Strandpaviljoen Vloed, een ijsje te eten in Zoutelande, een Zeeuwse bolus te proeven in Westkapelle, te picknicken aan zee of voor een (Scandinavische) lunch te stoppen bij Hof aan Zee.

Eenmaal aangekomen in Domburg (ongeveer 22 km vanuit Vlissingen) parkeer je je fiets om de tijd te nemen voor een van de leukste badplaatsen van Zeeland. De volgende adressen moet je o.a. even aandoen:

  • Winkelen bij Bomont, voor kleding, woonaccessoires, sieraden en souvenirs
  • Galerie Pop voor cadeautjes, hebbedingen, Fairtrade producten, servies en het biologische café
  • De Domburgsche Bier en Melksalon voor servies met een Scandinavische uitstraling, woonaccessoires en veel lekkers op de kaart
  • Mondriaans delicatessen winkel met o.a. Zeeuwse streekproducten.

Vind je het leuk om een andere weg terug te fietsen, maak er dan een rondje Walcheren van door via Aagtekerke, Meliskerke, Biggekerke en Dishoek terug te gaan naar Vlissingen.

Meer weten?

Fietsverhuur Vlissingen:
Harm’s Fietsen – Koudekerkseweg 51, 4382 EG  Vlissingen. Telefoon : 0118 412 544. Geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Ontdek ook deze tips:

Overzicht