De leukste tips
Waddeneilanden: 7x doen op Terschelling

Een weekendje of vakantie naar de Wadden is in elk jaargetijde een goed idee. Lekker uitwaaien, fietsen, eindeloze strandwandelingen; de Waddeneilanden lenen zich perfect voor een paar dagen zorgeloos genieten. Zodra je de boot opstapt, vergeet je alles om je heen. Vind je het moeilijk een keuze te maken uit de verschillende eilanden? Ik vertel je graag wat voor leuks er te doen is op Terschelling!

Tip 1: Paviljoen De Walvis

‘Al lopend op het wad
verander ik langzaam in mijn omgeving
Ziltig ruikt de lucht, zout proeft mijn huid
Zand kriebelt zich een weg naar overal
Mijn gedachten worden weggevoerd door de wind
Zodat ik zweef tussen hemel en aarde
Wat rest is stilte en tevredenheid.’

Weer of geen weer, spring op je fiets en rijdt naar Paviljoen de Walvis in West-Terschelling. Geen officiële strandtent, maar wel een heel fijn, warm en gezellig plekje, aan het Groene Strand. Een favoriet van velen! Het liefst zit je hier ‘s avonds op het terras, om te genieten van de zonsondergang. Heb je de pech dat je, net als wij, het eiland afregent, zoek dan een een fijn plekje op het verwarmde overdekte terras of binnen. Gezelligheid gegarandeerd!

Paviljoen de Walvis – Groene Strand 1, 8881AB West-Terschelling

Tip 2: Huur een (e-)bike

Grote kans dat je je auto op het vasteland hebt laten staan. Huur dan direct bij aankomst op het eiland een fiets. Ideaal! Je loopt de boot af en wandelt zo bij Zeelen Fietsverhuur naar binnen. Maak het extra leuk en huur een e-bike of e-tandem. Dikke pret gegarandeerd! En nee, zo’n elektrische fiets is er niet alleen voor 55+ers hoor! Op een eiland waar het regelmatig stevig waait en met pubers in huis die elke afstand te ver vinden, is dit een ideale oplossing. Zo verken je op je gemak en zonder gezeur, gesteun en gepuf het hele eiland. ‘Doe als velen, huur een fiets bij Zeelen’. En je bagage? Die wordt vervoerd en aan het einde van je verblijf weer opgehaald.

Zeelen fietsverhuur – Willem Barentszkade 15, 8881BC Terschelling West

Tip 3: Lekkers bij Lokaal

Direct aan het begin van de winkelstraat vind je Lokaal, een eetwinkel en take-away. Lekkers van het eiland voor in je vakantiehuis óf als souvenir mee naar huis. Producten als geitenkaas met zeewier, Terschellinger bier, cranberryappelsap, maar ook broodjes en smoothies. Zeker even binnen lopen dus!

Lokaal – Torenstraat 3, 8881 BE West-Terschelling

Tip 4: Winkelen bij Fraai

Een van de mooiste winkels van het eiland is Fraai eiland lifestyle. Scandinavische accessoires, prachtige kaarten, letterborden, maar ook kleding en sneakers. Zoveel fraais, zie hier maar eens met lege handen naar buiten te lopen!

Fraai eiland lifestyle – Torenstraat 36, 8881 BK West-Terschelling

Tip 5: Wandel over verlaten stranden

De stranden op Terschelling zijn breed, breder, breedst én lang. Aan de noordkant van het eiland liggen kilometers strand op je te wachten. Bij de verschillende strandtenten vind je nog wat medegenieters, zodra je wat verder weg loopt, ben je alleen op de wereld. Zalig toch?!

Tip 6: Slapen bij Florizand

Halverwege het eiland, in Midsland Noord, ligt vakantiehuisje Florizand. Op een klein parkje met gelijksoortige huisjes staat deze hippe en knusse woning, ingericht door de architecten van Depot Rotterdam. De ligging is perfect, je fietst zo naar het strand en het centrum van Midsland met enkele restaurantjes en winkeltjes is ook dichtbij. Op het parkje is het rustig, er zijn geen voorzieningen, het is een fijne plek met voor in de zomer een tuin met buitenhaard! Een zonnige en lichte woning, zelfs op regenachtige dagen.

Florizand – Noordlandweg 6, 8891 HP Midsland

(fotografie Florizand: Inke Bos fotografie)

Tip 7: Heartbreak hotel

Dol op de ’50 en 60′ jaren? Bij strandpaviljoen Heartbreak hotel schalt Elvis uit de boxen. Een gouwe ouwe op het eiland.

P.S: Terschelling heeft nog veel meer leuks te bieden. Door de regen en een gebrek aan tijd hebben we nog lang niet alles gezien en gedaan. Heb jij meer tijd? Denk dan ook eens aan een tocht het wad op om zeehonden te kijken, koken met alles van het wad, de Bessenschuur bezoeken, koffie en broodjes halen bij De Bôltsjekoer of de Pluktuin van Groenhof.

Meer lezen over de Wadden?

 

Overzicht