B&B in België: thuis bij de zuiderburen
B&B in België

Wat zit een mens soms toch raar in elkaar. Aan de ene kant willen we graag op reis om nieuwe ervaringen op te doen en onbekende plekken te ontdekken. Niet voor niets zijn we, als we niet op vakantie zijn, al zo vaak aan het dromen over onze volgende bestemming. Tegelijkertijd willen we niet alleen weg zijn, maar ons ook juist thuis voelen in een accommodatie. Daarom is een B&B in België zo fijn: de ideale combinatie van vakantiesfeer en thuisgevoel.

Home away from home

Want zeg nou zelf: na een dagje ontdekken en genieten op je vakantiebestemming is er toch niets fijners dan ‘thuiskomen’ op een plek waar je je op je gemak voelt, met een lekkere douche en een bed waarin je wel uren kunt uitslapen? Een bed & breakfast biedt je trouwens nog veel meer dan deze fijne voorzieningen, omdat je in een huislijke omgeving verblijft. Dankzij die kleinschaligheid hebben de eigenaars alle tijd om ervoor te zorgen dat jij je helemaal op je gemak voelt. Je bent dus meteen ‘thuis’.

Kies je daarbij voor België als bestemming, dan heb je als extra voordeel dat het zo lekker dichtbij is. Heel geschikt dus voor een korte trip, zoals een weekendje weg. Met een paar uur ben je er en toch ben je, als je eenmaal omringd wordt door de Vlaamse of Waalse taal, cultuur en niet te vergeten keuken, even helemaal weg.

Waar vind je die B&B’s in België?

België is misschien niet zo’n groot land, maar wel erg veelzijdig. Je hebt dan ook volop keuze als je op zoek gaat naar een bijzondere B&B. Zoek je misschien een avontuurlijk en actief verblijf in de Ardennen, bijvoorbeeld om te wandelen, fietsen of kajakken? Maak je er een mini-strandvakantie van met een bed & breakfast aan de Belgische kust? Of heb je zin in een stedentrip en kies je voor een B&B in Antwerpen, Brussel of Brugge?

Met zoveel leuke mogelijkheden wordt het nog moeilijk kiezen. Het is maar goed dat België zo lekker dichtbij is. Wie weet maak je op de terugweg wel alweer plannen voor een volgend bezoekje aan onze zuiderburen!

Een gedekte ontbijttafel met wit tafellinnen aan de rand van een weiland. Verse jus d'orang, brood op tafel, jam en mooi servies
Ontbijt bij B&B de Weide Wereld

Onze B&B tips

We tippen je graag een paar van onze favorieten:

Bekijk zeker ook even onderstaande bijzondere B&B’s, geselecteerd om de ligging, gastvrijheid, het persoonlijke karakter en mooie interieur.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
B&B in België: thuis bij de zuiderburen

Bijzonder overnachten in België, de mooiste B&B's. Van de Ardennen tot aan de Vlaamse kust, ontdek onze selectie van bijzondere B&B in België.