Verwenadresje in het groen
Romantisch overnachten bij Het Raatshuisje

Een luxe en prachtig ingerichte suite in het groen, een verwenontbijt om de dag mee te beginnen, een fiets om eropuit te gaan… dat, gecombineerd met de hartelijkheid van de gastvrouw, de privacy en het buitenleven maken van Het Raatshuisje een favoriet!

Een hotelhuisje in het groen

Natuurlijk, het mooie weer droeg deze twee dagen z’n steentje bij aan ons geluksgevoel, maar zelfs op een bewolkte dag geniet je hier met volle teugen. En dat begint meteen bij aankomst, als je de grote boerderijtuin van gastvrouw Odette en haar gezin binnenloopt. Helemaal achterin, omringd door bomen en struiken en met zicht op de paardenwei, ligt Het Raatshuisje, het hotelhuisje van de familie. Alleen al van de houten buitenkant werden wij heel vrolijk. Hallo mintgroen huis, wat ben je leuk!

Word je van het zien van de mintgroene buitenkant al blij, eenmaal binnen gaat je hart echt sneller kloppen. Het huisje heeft het comfort van een luxe hotelsuite. De lichte kleuren, overal verse bloemen in vaasjes, mooie meubels, tijdschriften, boeken, een warm welkom met macarons op tafel… Alles is aanwezig en past perfect bij elkaar. We gooiden de tuindeuren naar de veranda open en genoten de rest van de middag van de zitjes, de hangmat, de rust, de sfeer….  Zo ontspannen, zó fijn.

UmFhdHNodWlzamUgd2FybSB3ZWxrb20=

Fietsen vanaf het Raatshuisje

Om te eten fietsten we – leve de warme zomeravonden! – op de twee bijpassende Cortina’s van het huisje richting Breda. Nog geen vijf kilometer, dwars door het bos en langs het riviertje De Mark komen we uit op de markt van het Ginneken, waar veel leuke adressen te ontdekken zijn. Bij ‘thuiskomst’ bij het Raatshuisje wachtte ons wederom een warm welkom: lichtjes in de suite aan, het bed ‘slaap-klaar’ en chocolaatjes op ons kussen.

Vakantiegevoel

’s Ochtends ontbijt in de zon op de veranda. Buiten ontbijten, wat een start van de dag! Twee overvolle dienbladen met álleen maar lekkers: smoothies, broodjes & croissants van de bakker, vers fruit, een eitje, yoghurt met granola, de lekkerste brownies ooit en – natuurlijk – een echt Brabants worstenbroodje. Het ontbijt, de zon, alle verwennerijen, de natuur, het zonnige interieur… We waren maar één nachtje weg, maar gaan opgeladen en met een vakantiegevoel weer naar huis, waar we nog dagen nagenieten!

Praktische informatie: 

Wat? Het Raatshuisje
Waar? Strijbeekseweg 21B in Ulvenhout. Een paar minuten van snelweg A27 (afhankelijk van de wind hoor je die dus een beetje) en dicht bij Breda. Een fijne plek om stad en natuur te combineren!
Prijs: Inclusief ontbijt, een koud drankje in de koelkast, chocolade en fruit, koffie en thee, het gebruik van handdoeken, badjassen en twee fietsen.
Trouwplannen? Het Raatshuisje is ook heel geschikt als romantische bruidssuite!

Overzicht