Glamping in een safaritent met veranda er voor met lekkere stoelen

Het Franse buitenleven op zijn best
Glamping in Frankrijk

Glamping in een safaritent met veranda er voor met lekkere stoelen
Het grootste voordeel van kamperen is dat je lekker veel buiten bent. En zeg nou zelf: wie wil dat nou niet in een land als Frankrijk? Toch loopt niet iedere Frankrijk liefhebber warm voor kamperen. Geen probleem, daarvoor bestaat een ideale oplossing: glamping in Frankrijk!

Wat is glamping?

Glamping is de laatste jaren enorm populair geworden en dat is niet voor niets. Glamping is namelijk een combinatie van kamperen en toch van alle gemakken voorzien zijn. Je slaapt dus in een lekker bed, hebt geen gedoe met gasflessen en hoeft niet bang te zijn voor lekkage als het eens een keertje regent. Sommige glamping-accommodaties hebben zelfs eigen sanitair! Tegelijkertijd ben je (net als bij gewoon kamperen) lekker veel buiten om volop te genieten van je favoriete vakantieland.

Verschillende vormen van glamping in Frankrijk

Klinkt ideaal toch? Maar dat is nog niet alles. Je kunt ook nog eens kiezen uit verschillende soorten accommodaties. De meest voorkomende vorm van glamping is de safaritent of lodgetent: een stevige tent op houten vlonders, die is ingedeeld in een terras, een woonkamer/keuken, slaapkamer(s) en eventueel sanitair. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een nostalgische pipowagen, of voor een avontuurlijke tipi of yurt. Het is maar net hoe bijzonder je het wilt hebben.

Als God in Frankrijk

Glamperen is eigenlijk in elk land leuk. Maar een glampingvakantie in Frankrijk heeft toch net iets extra’s. Het Franse landschap met stranden, bergen en niet te vergeten die prachtige lavendelvelden biedt voor elk wat wils. Dit in combinatie met een sfeervolle, (kindvriendelijke) accommodatie en je hebt de perfecte vakantie. Extra leuk is dat er vaak aanschuifdiners worden georganiseerd, waarbij je na een luie vakantiedag zomaar kunt aanschuiven bij de gastheer en/of -vrouw om kennis te maken met de authentieke Franse keuken en je medekampeerders – pardon, ‘glampeerders’.

Twijfel je nog of glamping iets voor je is? Neem dan eens een kijkje bij de bijzondere glamping-plekjes die we voor je hebben verzameld. Safaritenten op charmecampings, op een landgoed en op unieke locaties. Lekker de hele dag buiten leven, vrijheid, blijheid en genieten van het comfort. Wedden dat je twijfel als sneeuw voor de zon verdwijnt?

 

Bekijk de mooiste safaritenten in Frankrijk

Lange tafel vol blije gasten tijdens de table d' hote.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken