Tips in binnen- en buitenland
Midweek weg

Zin om er een paar dagen tussenuit te gaan, maar vind je een weekend net te kort? Ga een midweek weg! Met een midweek bedoelen we een verblijf van maandag t/m vrijdag; ideaal als je niet zoveel vrije dagen hebt, maar er wel echt even tussenuit wilt. In vijf dagen kun je verrassend veel. Op zoek naar inspiratie voor een midweek weg? Bekijk onze tips!

Een midweek weg in Nederland

Wanneer je kiest voor een midweek weg in eigen land ben je binnen no-time op je plaats van bestemming en houd je dus alle tijd over om te genieten en leuke dingen te doen. Nederland biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een (mini)vakantie, van een paar dagen onthaasten in de natuur tot een leuke stedentrip. De mogelijkheden:

  • Naar de natuur: behoefte aan rust, ruimte, stilte en pure ontspanning? Ga een midweek naar een bijzonder plekje in de natuur! Een huisje in het bos, waar je na een mooie wandeling de haard aansteekt om op te warmen, een plekje met wellness, een luxe hotel waar je heerlijk in de watten gelegd wordt… Laat je inspireren door deze tips: 10x bijzonder overnachten in het bos.
  • Een stedentrip: hoe leuk het ook is, na een weekend stedentrip kom je alles behalve uitgerust thuis! Neem je een midweek om een stad te ontdekken, dan heb je ruim 2x zoveel tijd en kun je het een stuk rustiger aan doen zonder iets te hoeven missen. Daarnaast is het (behalve in de schoolvakanties) op veel plekken doordeweeks een stuk rustiger. Een midweek geeft je dus alle tijd én ruimte om op je gemak een stad te ontdekken.
  • Naar de kust: zon, zee & strand in de zomer, uitwaaien in de herfst of winter; een paar dagen naar de Nederlandse kust is altijd een goed idee! Boek een strandhuisje en slaap óp het strand of ga bijvoorbeeld voor een van deze mooie vakantiehuizen in Noordwijk aan Zee, vlakbij gezellige strandtenten.
Zacht zonlicht op de gevel van een vakantiehuis

Naar het buitenland

Een midweek weg naar een bestemming in het buitenland behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Pak de auto naar een van onze buurlanden, Duitsland of België, je bent er zo! Bezoek een mooie stad of trek de natuur in en ontdek hoe anders alles is net over de grens. Een paar dagen skiën in Oostenrijk hoort ook tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van het zuiden van Denemarken? Allemaal goed te bereiken en heerlijke bestemmingen voor een korte vakantie.

Een midweek weg met kinderen

De herfstvakantie en voorjaarsvakantie zijn perfect voor een midweek weg met kinderen. Je bent er lekker een paar dagen tussenuit, hebt ruim de tijd om leuke dingen te doen én je bent op tijd weer thuis om goed voorbereid aan de nieuwe school- en werkweek te beginnen.

Zin om te gaan? Bekijk onze tips voor een weekendje weg met kinderen, waar je tijdens een midweek extra lang van geniet!

Altijd buiten op de boerderij

Nog even een paar voordelen op een rij

  • Die paar dagen weg voelen als een complete vakantie
  • Doordeweeks zijn veel bestemmingen rustiger
  • Veel bijzondere plekjes zijn lang van tevoren al volgeboekt in de weekends. Voor een midweek zijn er vaak nog volop mogelijkheden.
  • De prijzen voor een midweek zijn vaak gunstig

Wat wordt jouw bestemming voor een midweekje weg?

Suite met vrijstaand bad

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken