Houten bordjes met de namen Huisje James en Boshut

Van B&B tot boshuis en boutique hotel
Slapen in het bos: 10x bijzonder overnachten

Houten bordjes met de namen Huisje James en Boshut

Slapen in het bos is zo heerlijk. In slaap vallen met het geruis van de wind door de bomen op de achtergrond. Ontwaken met het gekwetter van de vroege vogeltjes. De frisse boslucht opsnuiven. Kies voor een paar dagen opladen en ontspannen bij een van deze tips: 10x bijzonder overnachten in het bos.

1. B&B Slapen in het Bos

Dit pareltje in het bos bij Apeldoorn staat al bijna vanaf dag 1 op Bijzonder Plekje en is nog altijd even bijzonder. Je rijdt erheen over een zandweg en krijgt het gevoel ergens heel ver en diep in het bos te overnachten. Zorg dat je echt even vrij bent als je naar Slapen in het Bos gaat. Door de ligging in het bos ben je soms onbereikbaar, wat het extra fijn maakt. Alle tijd om weer samen te verbinden!

2. Wikkelhouse Apeldoorn

Nog zo’n prachtplekje in het bos bij Apeldoorn: het Wikkelhouse. Het huisje, gemaakt van gerecycled karton, staat bij de Stayokay Apeldoorn en biedt je uitzicht op de bossen. Wandelen vanaf de voordeur, ook binnen het gevoel hebben buiten te zijn, ademloos luisteren naar een vogelconcert… Even helemaal niets!

Wikkelhouse met grote glazen wand en openslaande deuren

3. Boutique hotel Beekhuizen

Een van de meest bijzondere hotels van ons land ligt in de bossen aan de rand van de Veluwe, bij Velp. Volg de weg die vanaf Rozendaal door de bossen en over de heuvels naar Boutique hotel Beekhuizen slingert en verwonder je onderweg over de schoonheid van de lange (beuken-)lanen. De schoonheid van het hotel is al net zo verwonderlijk. Kies voor een luxe kamer of suite, ga op zoek naar wild, kijk of je een ijsvogeltje aan de beek ziet, kom tot rust! Een plekje om keer op keer weer te gaan overnachten in het bos.

Blauw hotel, in de bossen op de Veluwe

4. De Boshut

Als je iets te vieren hebt, of gewoon een bijzonder nachtje weg wilt, dan is dit plekje de place to be. De Boshut in Ugchelen staat aan de rand van het bos. Verstopt in het groen kun je hier ook echt even weg zijn van alles. Met alle luxe en comfort die je je maar wenst: een romantisch buitenbad, hangstoel voor het raam, houtkachel, een gevulde koelkast en een zeer goed gevulde ontbijtmand bij je huisje bezorgd! Heb je al geboekt?

5. Boshuis Friesche Duin

Een huisje in het bos is alleen al fijn. Als het interieur dan ook nog eens helemaal klopt én een snufje Scandinavië heeft, dan is het extra fijn. Boshuis Friesche Duin staat in de bossen van Appelscha. Wandelen vanaf de voordeur, de Bosbergtoren beklimmen, fietsen door Nationaal Park Drents-Friese Wold en na een dag buiten lekker bij de houtkachel opwarmen. Of in de zomer wegkruipen in de hangstoel bij de veranda.

Scandinavisch uitziend zwart houten boshuis in de bossen bij Appelscha.

6. Huisje onder de bos

Een schattig huisje, van top tot teen gerenoveerd tot een pareltje in het bos. Huisje onder de bos is een 4-persoons vakantiehuis in het bos aan de rand van Hulshorst. Een sfeervol huisje met alles wat je nodig hebt voor een paar dagen zorgeloos genieten. Romantisch samen of gezellig met je gezin. En met als extra een hottub in de grote tuin.

7. Hotel de Wolfsberg

In de heuvels van Groesbeek ligt Hotel de Wolfsberg. Bovenop een van die heuvels, met prachtig uitzicht. Het heerlijke hotel heeft een van de mooiste terrassen van de omgeving, een heel goed restaurant en comfortabele kamers. Een paar dagen hier geven je het gevoel in het buitenland te zijn. Het glooiende landschap, de wijngaarden in de omgeving…

Wit hotel in het groen, met groot terras met parasols

8. Boshuisje XL

In sommige huisjes zou je het liefste blijven wonen. Boshuisje XL is zo’n huisje. Het ontwerp van Piet Hein Eek, de grote ramen, het interieur, de leuke buitendouche met badkuip, de plekjes in de tuin… Ik kan geen enkele reden bedenken om hier niet naar toe te willen.

Vakantiehuis in het bos, in een privé bos

9. Bosvilla Hygge

Nog zo’n favoriet is Bosvilla Hygge. Als je weet wat hygge betekent, dan weet je wat je mag verwachten bij dit huisje in de bossen bij Nunspeet. Gezellig, huiselijk, knus, warm, sfeervol; een huisje waar je direct thuis bent. En thuis wilt blijven. De buitenkachel aan en genieten maar!

Zwart modern vakantiehuis met groot terras met rode rotan stoelen

10. Buitenplaats Beekhuizen

Last but not least in ons lijstje bijzonder overnachten in het bos: Buitenplaats Beekhuizen. Verblijf in een romantische pod met buitendouche en hot tub voor twee. Of reserveer een van de safaritenten in het bos om een paar dagen met je gezin te genieten, Je hebt geen kind aan ze! Hutten bouwen, stokken zoeken, bij ‘t kabelbaantje spelen… Wees niet verbaasd als ‘s morgens bij het wakker worden je ‘voortuin’ omgewoeld blijkt te zijn door de zwijnen. Ook die vinden het hier heerlijk!

Oranje hot tub bij een safaritent op de Veluwe

Bekijk alle bijzondere plekjes in het bos

Overzicht