B&B kamer aan de rand van de bollenvelden

Zoveel meer dan alleen bloembollen
Ontdek de Bollenstreek vanuit De Groene Bollenschuur

B&B kamer aan de rand van de bollenvelden

Voordat ik ‘s morgens de auto in stap, zie ik nog net op Instagram dat Marieke van De Groene Bollenschuur koekjes gebakken heeft voor haar nieuwe gasten. Wat een heerlijk vooruitzicht! Dit kleine gebaar maakt dat ik nog meer zin heb in mijn nachtje weg in de Bollenstreek.

De Bollenstreek is de regio grofweg ten zuiden van Haarlem tot aan Leiden, bekend om de bollenteelt. In het voorjaar kleurt het landschap hier in alle tinten van de regenboog. De tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen laten zich van hun beste kant zien, ze charmeren bezoekers van over de hele wereld. Maar ook buiten deze bloeitijd is de Bollenstreek de moeite waard om te bezoeken. Neem B&B de Groene Bollenschuur als uitvalsbasis en ontdek de charme van deze regio tussen stad en strand.

Over B&B De Groene Bollenschuur

Net buiten het centrum van Hillegom ligt, midden tussen de bollenvelden, B&B De Groene Bollenschuur. De schuur is al meer dan een eeuw een begrip in het dorp, ook al is ie van locatie veranderd (in 1930) en gemoderniseerd (in 2018). Voor gastheer Kees is dit stukje in Hillegom vertrouwd terrein, van jongs af aan speelde hij hier al met zijn schoolvriend. Ze hebben altijd contact gehouden en toen het plan ontstond de authentieke houten bollenschuur te verbouwen tot B&B kregen Marieke en Kees alle ruimte en tijd om een plan te ontwikkelen. 5 Jaren van plannen maken, subsidies aanvragen, overleggen met de architect en de herbouw kon beginnen. De authentieke bollenschuur ging plat, materialen werden bewaard en hergebruikt in de nieuwe duurzame Groene Bollenschuur. Zo zijn de groene houten delen van vroeger nu houten tafels in de B&B en de schappen waar de bollen op lagen te drogen o.a. schapjes in de badkamers.

Aansluitend aan de oorspronkelijke afmetingen van de schuur is er een extra stuk aangebouwd, met daarin vier gastenkamers, verbonden met de groene schuur (met daarin de 5e kamer, geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking) door een grote glazen overkapping. Kom hier overnachten om zelf te bewonderen hoe mooi het is geworden. Marieke en Kees verwelkomen je graag!

5 tips voor de Bollenstreek

Los van de bloemenpracht in het voorjaar zijn er nog tal van andere redenen waarom je de Bollenstreek moet bezoeken. Blijf dus gerust een nachtje langer dan gepland bij B&B De Groene Bollenschuur zodat je op je gemak de volgende tips kunt meepikken.

1. Bezoek de ‘gouden driehoek’ van Hillegom

Het mooie pleintje in hartje Hillegom wordt onderling ook wel eens gekscherend de ‘gouden driehoek’ genoemd. Bezoek er zeker een deze gouden tips:

  • Je hoeft alleen maar op de geur af te gaan en je komt bij Chocolaterie Pierre terecht. Zie de verleiding van deze mooie zaak maar eens te weerstaan.
  • Aan de overzijde ligt Borreltijd – wijn & spijs; een prachtig ingerichte plek met warme kleuren om samen te borrelen en te ‘planken’.
  • Een stukje verderop ligt Boter Kaas en Olijven, een delicatessenzaak met restaurant. Voor lekkers voor thuis, voor een picknick onderweg of…

2. Uitwaaien aan zee

Vanuit B&B De Groene Bollenschuur zit je zo aan het strand. De dichtstbijzijnde strandopgang vind je bij Langevelderslag, precies tussen Zandvoort en Noordwijk in. Een breed familiestrand, een restaurant en de mogelijkheid om een frietje of pizza af te halen. Ook Noordwijk aan Zee ligt niet ver weg. Hou je van hippe strandtenten, bezoek dan zeker een van deze opties.

3. Herten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Je kunt er tijdens een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen niet om heen: de grote aantallen damherten in dit natuurgebied in de duinen tussen Zandvoort en Noordwijk. Er zijn vier hoofdingangen om het beschermde natuurgebied te betreden, waarvan de ingang bij De Zilk het dichtst bij De Bollenschuur ligt. Je betaalt € 1,50 voor een dagkaart en kunt dan eindeloos wandelen en genieten van de natuur. Bossen en duinen wisselen elkaar af. Herten huppelen in het rond en wie weet spot je ook een vos.

4. Wandelen op een landgoed

Wist je dat bloembollenparadijs de Keukenhof op een landgoed ligt waar je ook de rest van het jaar welkom bent om te komen genieten? Landgoed Keukenhof bestaat uit bos, weilanden en kasteeltuinen, die zeker ook tijdens de dahlia bloeitijd (vanaf augustus) de moeite waard zijn. Op het landgoed zijn verschillende wandelroutes uitgezet, van een kabouterpad (750m) tot kunstroute (1,5 km) en laarzenpad (6km). Maar ook Buitenplaats Leyduin bij Vogelenzang is een wandeling waard. Wandel door oude bossen, over lange lanen, langs buitenplaatsen en volg de beek. Een tussenstop bij Gasterij Leyduin is zeker geen verkeerd idee!

5. Terrasje pikken? Ga naar Como & Co!

Op nog geen half uurtje fietsen van De Groene Bollenschuur ligt het leuke Como & Co. Fiets dwars door de Bollenstreek naar het Oosterduinse Meer voor een lekkere tussenstop aan de waterkant. Op een zomerse dag met je voeten in het gras, op de steiger of in de serre. Is het wat kouder, kruip dan lekker bij de haard. En bestel de appeltaart!

Een lange houten tafel met regisseur stoelen aan de rand van een meer bij Como & Co

Ontdek ook de Bollenstreek:

Je hoeft dus echt niet te wachten tot het voorjaar om de Bollenstreek te bezoeken. Ga wandelen, fietsen, uitwaaien aan zee en bezoek een van de nabijgelegen steden. Haarlem, Amsterdam of Leiden, je bent er zo!

Overnachten: B&B De Groene Bollenschuur
Adres: Leidsestraat 152, 2182 DS Hillegom
Prijs vanaf: € 120,- per nacht
Fietsen huren mogelijk.

Overzicht