Strandpaviljoen Witsand

Met je voeten in het zand
Tip: de 4 mooiste strandtenten in Noordwijk

Strandpaviljoen Witsand

‘Ik zit met mijn voeten in het zand en hoor een lounge muziekje op de achtergrond. Er waait een zacht briesje vanaf zee, de zon streelt mijn huid. De parasol beweegt zachtjes op het ritme van de wind. Om me heen klinken stemmen en rinkelen ijsklontjes in de glazen. Voor even voelt het alsof ik vakantie heb. Alsof ik terug ben op Ibiza. Of nee, Mykonos…’

Ik ben gewoon in ons eigen land, in Noordwijk. En het is zo fijn hier te zijn! Ik ben even helemaal vergeten hoe fijn een dagje zee is. En hoe dichtbij. Ik ga echt veel te weinig. Terwijl zo’n dagje zo ontspannen is en echt even weg van alles. De hippe en stijlvol ingerichte strandtenten in Noordwijk helpen daar zeker aan mee, dat vrolijke, vrije vakantiegevoel. Ik tip je dan ook graag vier toffe strandtenten Noordwijk, waar je zeker eens een dagje (of vaker) moet neerstrijken. Alleen al om binnen te kijken!

1. B.E.A.C.H. Noordwijk

Wanneer ik de boulevard op loop, trekt B.E.A.C.H. gelijk mijn aandacht. Langs het wandelpad staan leuke bordjes met teksten als ‘Let the countdown to the B.E.A.C.H. begin’ en ‘It was love at first sight the day I met the B.E.A.C.H.’ Ik kan dan ook niet anders dan even naar deze strandtent lopen, waar ook nog eens heerlijke hangmatten op het strand klaar hangen. Het is nog te koud, maar binnen zitten is hier geen straf. De hangstoel bij de ingang is een eyecatcher, de haard met luie stoelen uitnodigend en de rest van het interieur een beetje stoer en helemaal van nu. Leuk hoor! En zoals ze zelf zeggen: ‘Best. Escape. Anyone. Can. Have.’

B.E.A.C.H. – Zeereep 102, 2202 NW Noordwijk

2. Strandclub Witsand

Op blote voeten kom ik na een strandwandeling aanlopen bij Strandclub Witsand. Op het terras zitten mede levensgenieters, de sfeer is gemoedelijk. Cocktails op de houten tafeltjes in het zand, een lekker lounge muziekje op de achtergrond. We zitten eerste rang, op een heerlijke bank met zeezicht. Laat mij hier maar blijven! Gelukkig neem ik ook een kijkje binnen, waar ik gelijk aan Ibiza denk bij het zien van het verse fruit in manden en kistjes, de rotan lampen, lichte kleuren en het vele wit. Prachtig!

Strandclub Witsand – Zeereep 103, 2202 NW Noordwijk

3. Branding Beach Club

Het regent pijpenstelen en er waait een stormachtige wind, die me bij de Branding Beach Club naar binnen blaast. Deze beach club is op alle weersomstandigheden voorbereid en het hele jaar geopend. Bij de ingang hangen warme dekens en kaarsen branden. Het is er knus en gezellig. En ook nog eens lekker. Ik heb moeite een keuze te maken uit al het lekkers op de menukaart: van pink pancakes tot poached eggs & avo smash, samen met zalige sapjes. Een heerlijke plek om te schuilen!

Branding Beach Club – Kon. Astrid Boulevard 105, 2202 BD Noordwijk

4. Strandtent Tulum

Wanneer ik bij Tulum binnen loop, vergaap ik me de eerste minuten aan het prachtige interieur. Ik kijk mijn ogen uit naar de grote ramen, de lichte basis, het vele wit, de houten vloer, rieten lampen, planten… Alles is even mooi. Het gevoel dat ik in een woonwinkel loop, is niet ongegrond. Naast restaurant en beachbar heeft Tulum een eigen meubellijn. Aan het einde van elk seizoen wordt het interieur verkocht. Leuk om een stukje Tulumsfeer in eigen huis door te voeren.

Naast alleen mooi en een lust voor het oog, ook heel lekker. Op de kaart healthy food & funky drinks! Binnen lopen dus!

Tulum – Zeereep 104, 2202 NW Noordwijk

Blijf slapen in Noordwijk

Een dagje Noordwijk is heerlijk, een vakantie aan zee is helemaal een goed idee. Ik heb de volgende bijzondere plekjes in Noordwijk voor je:

Overzicht