De serre van restaurant Como & Co met gele stoelen en bossen voorjaarsbloemen

Hollands glorie met Italiaanse charme
Restaurant: Como & Co in Noordwijkerhout

De serre van restaurant Como & Co met gele stoelen en bossen voorjaarsbloemen

Het is half april en voor de tijd van het jaar nog behoorlijk fris. Een straffe bries zorgt ervoor dat de vele tulpen hun, in grote getale toegestroomde, bewonderaars vrolijk toewuiven. De schuimkoppen op het Oosterduinse Meer spelen een spelletje met de wind, die op zijn beurt de molens in de verte stevig aan het werk zet. De zweem van appeltaart die voorbij waait wanneer we uit de auto stappen in het Zuid-Hollandse Noordwijkerhout maakt dit oer-Hollandse plaatje compleet.

Italiaanse charme bij Como & Co

En toch is deze plek, Como & Co, vernoemd naar het Italiaanse Comomeer. Het vakantiegevoel, wat ons overvalt als we het terras oplopen, geeft aan dat dat niet alleen ligt aan de bijnaam van het meer. Op verschillende leuk ingerichte plekken zijn mensen neergestreken. Vriendinnen doen zich in de kas tegoed aan het verwarmende zonnetje en Como’s beroemde appeltaart. Een stelletje op de steiger laat zich meevoeren door het kabbelende water en voor ons staat er in de serre een tafel klaar. Een knappe man, die zijn hond uitlaat, knipoogt in het voorbijgaan naar een dame die, op één van de bistrosetjes in het gras, nipt aan een frivool vroeg glaasje wijn.

Een gezellig ingerichte serre, met loungebank, gele stoeltjes en vazen met tulpenEen lange houten tafel met regisseur stoelen aan de rand van een meer bij Como & CoRestaurant gedeelte van Como & Co met houten tafels en verschillende stoelen

Como & Co is een plek voor iedereen! De menukaart bevestigt dit. Kroketten met brood of de Comoburger voor de grote trek. Maar ook heilbot met paling of bavette voor de echte Bourgondiërs. Of je nu komt voor een ‘lekker bakkie’, een uitgebreide lunch, een avond tafelen of zelfs trouwen en vergaderen, alles kan bij deze gastvrije ondernemers die met liefde bouwen aan deze unieke plek.

Vakantiegevoel

Het is ons duidelijk; bij Como & Co wordt gelachen, geflirt en genoten met Italiaanse flair! Deze plek heeft zijn naam zeker niet alleen te danken aan de bijnaam van het meer maar met name aan het ‘Dolce far niente’ gevoel, het zoete niets doen. Dat in combinatie met de Hollandse gezelligheid maakt Como & Co een echt Bijzonder Plekje!

Weetjes:

  • Elke donderdag is het pizza-avond. De 5 verschillende pizza’s uit de zelfgemaakte pizzaoven onderstrepen het vakantiegevoel helemaal.
  • Kijk regelmatig even op de website van Como & Co. In juni is het jaarlijkse Como Jazz & Blues festival the place to be!

Como & Co – Boekhorsterweg 18, 2211 AL Noordwijkerhout, 7 dagen per week geopend.

Appelplaattaart met kopje koffie en slagroom

Overzicht