Boutique hotel in de Brabantse Kempen

Beleef Brabant & De Beerze
Ontdek Brabant vanuit Boutique hotel De Beerze

Boutique hotel in de Brabantse Kempen

In het Brabantse dorp Middelbeers ligt een charmant boutique hotel, waar je eet en slaapt onder een dak. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Brabantse Kempen. Natuurschoon in overvloed. Ontdek aan de hand van onze tips waarom een paar nachten in boutique hotel De Beerze een goed idee is!

Wanneer je graag fietst in eigen land dan komt de naam Middelbeers je misschien wel bekend voor. Echter voor velen zal de plaatsnaam vraagtekens oproepen, maar niet lang meer! Middelbeers is dankzij de komst van het boutique hotel de Beerze een naam om te houden.

Bijzonder overnachten in De Beerze

Boutique hotel de Beerze bevindt zich in het voormalige gemeentehuis van Middelbeers. Het eens zo mooie herenhuis stond jarenlang leeg en was behoorlijk vervallen totdat de huidige eigenaar er toekomst in zag. Een grondige renovatie volgde, waarbij authentieke details in het pand zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven. Aangevuld met duurzame oplossingen om het hotel zo groen mogelijk te runnen.

Die authentieke details zijn nu de eyecatchers in het pand, samen met een wel heel bijzonder stukje geschiedenis: in het café staat onder een glazen vloer het originele Dafje uit 1959 dat door de Beerzenaren aan Truus Smulders werd geschonken. Truus Smulders? De eerste vrouwelijke burgemeester van ons land, werkzaam in de toenmalige Brabantse gemeente Oost-, West- en Middelbeers. Uit nood ontstaan, ze volgde haar man op die in de oorlog is overleden, maar de Beerzenaren konden zich geen betere burgemeester wensen.

Ook vandaag de dag wordt Truus Smulders nog samen met haar man geëerd. De twee suites van het hotel zijn vernoemd naar ze. Ook de zes andere hotelkamers dragen de naam van een burgemeester, samen met de Raadzaal en de Burgemeesterskamer zijn ze stille getuigen van de geschiedenis van het hotel.

Grand Café De Beerze

Na een goede nachtrust, in een van de comfortabele suites, hotelkamers of studio’s, staat het ontbijt voor je klaar in het bijbehorende Grand Café. Het Grand Café wordt gerund door Ronnie en Maaike Vugts, vertrouwde gezichten in Middelbeers, waardoor de hippe plek niet alleen voor passanten een gezellige en lekkere stop is, maar ook een ontmoetingsplaats voor de bewoners van de Beerzen.

Zowel in het restaurant als op het grote terras ervaar je de Brabantse gastvrijheid en gezelligheid. Op de kaart vind je klassiekers als carpaccio en tomatensoep, spareribs en burgers. Smakelijk, gemaakt van indien mogelijk regionale ingrediënten en toegankelijk, voor iedereen! Heerlijk om na een dag van ontdekken aan te schuiven voor het diner.

5 tips in de omgeving van De Beerze

De ligging van het boutique hotel is ideaal; je staat in enkele minuten in de natuur maar ook de stad ligt binnen bereik. 5 tips om te gaan ontdekken vanuit boutique hotel De Beerze:

Tip 1. Een dagje naar de stad? Ontdek Tilburg.

Deze voormalige textielstad is een van de steden in Nederland die je echt moet gaan ontdekken. Oude stadswijken wordt nieuw leven ingeblazen, de stadshaven is hip, de spoorzone herbergt nu tal van bijzondere plekjes. Volop creativiteit!

Eten in een treinwagon in Tilburg

Tip 2. Ga wandelen bij de Landschotse Heide

Slechts enkele kilometers van het hotel verwijderd ligt de Landschotse Heide. Begin je wandeling bij het Wit Hollandven met een beklimming van de (kleine) uitkijktoren. Wandel over zandpaden langs heidevelden, door bossen en langs vennen (als er genoeg water staat), blauwe route is een rondwandeling van 6 kilometer die je een goed beeld geeft van de omgeving.

Tip 3. Pik een terrasje op de markt in Oirschot

Op fietsafstand van Middelbeers ligt Oirschot. De Oirschotse Markt wordt gezien als een van de mooiste pleinen van Brabant. Je vindt er gezellige terrassen rond de eeuwenoude basiliek. Een leuke tussenstop tijdens een van je fietstochten.

Tip 4. Beklim D’n Flaestoren

Ontdek de schoonheid van de Brabantse Kempen. De uitzichttoren ligt op Landgoed De Utrecht, bestaande uit o.a. bossen, landbouwgrond en natuurterrein. Beklim de toren, gemaakt van bomen van het landgoed, en bewonder het uitzicht met bossen, vennen en heide. In de verte ligt België, waar de Brabantse Kempen aan de andere kant van de grens door gaan. Het uitzicht gaf mij het gevoel even terug te zijn op de Afrikaanse savanne; de ruimte, de sfeer, af en toe een solitaire boom…

Tip: neem een 1 euro muntje p.p. mee voor de beklimming. De toren is alleen te voet of per fiets bereikbaar. (Neterselsedijk, Esbeek)

Tip 5. Ga lunchen of borrelen op het terras van Herberg In den Bockenreyder

Deze herberg is een begrip in de wijde omgeving. Deze pleisterplaats in de bossen op Landgoed De Utrecht is al jaren een favoriete plek bij veel Brabanders. Een favoriete stop tijdens een fiets- of wandeltocht of een ritje te paard. Het is hier altijd gezellig druk en toch blijft de sfeer gemoedelijk. Handig, je krijgt gelijk Brabantse les.

‘Ge kunt lekker ötruste op ons grôôt terras of bè ut knapperend vûrke van dun openhaard’

Brabant en De Beerze ontdekken?

Wat? Boutique hotel De Beerze
Waar? Doornboomstraat 22, 5091 CB Middelbeers
Kamersoorten: hotelkamers, suites en studio’s
Overnachting vanaf: € 76,50 per nacht inclusief ontbijt

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid

Overzicht