Brug over beekje in het stadspark in Arnhem

De leukste tips voor je stedentrip
Stedentrip Arnhem

Brug over beekje in het stadspark in Arnhem
Een dagje uit, winkelen, sightseeing of weekendje stedentrippen: Arnhem is the place to be. Met het Modekwartier, de Rijnkade en mooie parken als Sonsbeek. Een stad omringd door groen, aan de rand van de Posbank en de Veluwe.

Wat moet je zeker zien en doen in Arnhem?

Wanneer je met de trein naar Arnhem gaat, kom je gelijk oog in oog te staan met een van de eyecatchers van de stad: Station Arnhem Centraal. Een architectonisch hoogstandje waar jaren aan gewerkt is, inmiddels beloond met meerdere prijzen. Ga je met de auto naar Arnhem, dan kom je misschien wel over de Rijnbrug, bekend van de slag om Arnhem en een ‘brug te ver’.

Wandel op je gemak door het centrum van de stad, naar de Rijnkade, de Markt en langs de Eusebiuskerk. Ga zeker naar boven in de Eusebiuskerk, met de panoramalift en de glazen balkons als je durft. Is de Eusebiuskerk je net even te hoog? Ga dan naar de 5e verdieping van Rozet, de stadsbibliotheek en kijk neer op de daken in het centrum en kunstwerk het Feestaardvarken.

Wanneer je van winkelen houdt, ontdek dan de zeven straatjes van Arnhem, achter de grote winkelstraten waar de bekende ketens zitten. In de zeven straatjes, bestaande uit de Bentinckstraat, ‘t Eiland, de Kerkstraat, Arke Noachstraat, Wielakkerstraat, de Zwanenstraat en Pastoorstraat, vind je unieke winkels.

Museumliefhebbers moeten zeker naar het Nederlands Openluchtmuseum, gelegen in de bossen van Arnhem-Noord, in de buurt van de Koninklijke Burgers’ Zoo, ookwel Burgers Bush.

Stad van de Mode

Arnhem, gelegen aan de Rijn, staat ook wel bekend als Modestad. ArtEZ, de kunstacademie, heeft een succesvolle modeacademie, waar onder anderen Viktor & Rolf studeerden. Jonge mode-ontwerpers vestigen zich graag met hun ateliers in het Modekwartier, de wijk Klarendal. Je vindt hier niet alleen modewinkeltjes, ook design, grafische ontwerpers, keramiekateliers.

Wandel op je gemak door de wijk en vergeet daarbij het leuke en lekker Sugar Hill en Caspar niet. Deze laatste vind je onder het Modez Hotel, ingericht door bekende Nederlandse modeontwerpers.

Hotelkamer van het designhotel Modez in Arnhem

Stadspark Sonsbeek

Op loopafstand van het centrum van Arnhem ligt een van de mooiste stadsparken van ons land: Sonsbeek. Een groot en glooiend park met meertjes, een waterval, beekjes, het Watermuseum en een watermolen, informatiecentrum de Molenplaats en Kasteel Zypendaal. Tal van wandelingen leiden je langs de mooiste plekjes in het park, met onderweg genoeg plekjes om even uit te rusten. De iconische witte Stadsvilla Sonsbeek, de Palatijn verstopt onder de bomen, Grand Café aan de Beek bij het Watermuseum en Brasserie de Boerderij.

Kasteel Zypendaal in het wate

Bijzonder overnachten in en bij Arnhem

Door de ligging aan de rand van de Veluwe leent de stad zich heel goed voor een meerdaagse stedentrip. Kies voor een van de volgende accommodaties en geniet van een bijzonder verblijf:

Ontbijt in de serre van een hotel op de Veluwe

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken