Een bijzonder bouwwerk in Rotterdam.

Ontdek de leukste plekjes
Stedentrip Rotterdam

Een bijzonder bouwwerk in Rotterdam.
Wereldstad Rotterdam is hip & happening. De ontwikkelingen in de stad kunnen we niet allemaal bijhouden, maar we vertellen je graag wat meer over deze stad en in de artikelen lees je onze ontdekkingen.

Metropool Rotterdam

Geen stad in Nederland die zo modern en hip & happening is als Rotterdam. Niet voor niets wordt Rotterdam als wereldstad gezien. Het eerste wat je opvalt als je komt aanrijden is de moderne skyline, met wolkenkrabbers, spiegelende torens en gebouwen met een unieke architectuur, waaronder het Centraal Station van Rotterdam.

De ligging aan het water maakt Rotterdam ook uniek. Hier draait de economie 24 uur op volle toeren! Boten varen af en aan, op weg van de havens naar de rest van Europa.

Wanneer je de stad ook bezoekt, je kijkt altijd je ogen uit.

De hoogtepunten van Rotterdam

Zoals je weet en gewend bent van Bijzonder Plekje, kijken we liever wat verder dan de bekende bezienswaardigheden in een stad. Rotterdam heeft echter een paar plekken die je gezien móet hebben tijdens je stedentrip. Onze tips:

  • De wereldberoemde Markthal. Niet alleen aan de buitenkant een bijzonder staaltje bouwkunst, van binnen ook echt prachtig en kleurrijk.
  • De Kubuswoningen, vlak bij de Markthal. Neem een kijkje in een van de woningen of blijf er een nachtje slapen.
  • De Zwaan, de beroemde Erasmusbrug die domineert aan de voet van de skyline van Rotterdam.
  • Wandel over de brug op je gemak naar Hotel New York, nog zo’n Rotterdams icoon. Samen met de Kop van Zuid een leuke stop in de stad.
  • Met een watertaxi vanaf de Kop van Zuid kun je naar de Euromast.
  • Een rondvaart door de (wereld-)havens van Rotterdam

Wil je alle hoogtepunten en de hippe wijken van de stad bekijken, dan is een nachtje blijven de enige optie. Alleen dan heb je de tijd voor al het moois van Rotterdam. Kies voor

Waar je van ons zeker ook naar toe moet? Ga een kopje koffie drinken bij Heilige Boontjes, geniet van het uitzicht bij lunchcafé Op het Dak, ga winkelen bij Groos, wandel door het hippe Noord en ga picknicken.

De skyline van Rotterdam

Shoppen van station tot station

Het winkelgebied in het centrum loopt van het centraal station tot aan station Blaak. Voor de grote en bekende winkels moet je in de Lijnbaan, Koopgoot en Hoogstraat zijn. De exclusievere winkels zijn gevestigd in de Meent en de van Oldenbarneveltstraat. De Witte de Withstraat is sfeervol met artistieke winkels en veel kunstgalerieën. In de zijstraatjes zitten ook veel leuke winkels verstopt; wil je zeker weten dat je niets mist doe dan van tevoren even onderzoek! Gezellige terrasjes vind je op het Stadhuisplein en in de Oude Haven. Hippe koffie- en eettentjes zijn overal in de stad te vinden.

Bijzonder overnachten in Rotterdam

Maak je stedentrip Rotterdam extra bijzonder door er te blijven slapen. Slaap je het liefst in het mooiste en meest romantische hotel van Rotterdam? Boek een suite bij Hotel Pincoffs aan de voet van de Erasmusbrug.

Badkamer in boutique hotel in hartje Rotterdam

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Ontdek de leukste plekjes

Een stedentrip Rotterdam betekent een paar dagen genieten van een wereldstad. We tippen je graag onze ontdekkingen in Rotterdam.