De moderne variant van de trekkershut, de trek-in.

Een hutje op de hei
Trek-in of trekkershut

De moderne variant van de trekkershut, de trek-in.
Een Trekkershut is een simpele houten hut met een basic inrichting, een Trek-in is luxer en een stuk comfortabeler. Tegenwoordig ook wel gezien als Tiny House. We vertellen graag meer over deze bijzondere overnachtingsplekken.!

Bijzonder overnachten in een Trek-in of trekkershut

Het aanbod huuraccommodaties is ontzettend groot en groeit nog steeds. Dit is natuurlijk erg leuk maar hoe weet je nu wat het beste past bij jouw wensen? Een overnachting in een Trekkershut of Trekin is eigenlijk altijd een goed idee; of je nu op wandel- of fietsvakantie gaat, een weekend eropuit trekt met een groep of een weekendje weg wil samen met je lief. Een Trekkershut biedt een simpele overnachting; een Trekin daarentegen is een stuk luxer én heel duurzaam.

Een luxe trekkershut in de ochtendzon, met dauw in het gras.

Wat is een trekkershut?

Een Trekkershut is een simpele houten hut, basic ingericht om in je basisbehoeften te voorzien. De exacte inrichting kan per hut verschillen maar je kunt in ieder geval rekenen op goede bedden, hoofdkussens en een zithoek. Vaak is er ook een kookgelegenheid, in de hut of op een centrale plek op de camping. Het enige wat je dus zelf mee hoeft te nemen zijn je persoonlijke spullen, een slaapzak en een kussensloop. Ideaal!

Ook fijn; de Trekkershutten zijn vaak voor een kleine prijs en per nacht te huur. Perfect wanneer je wel bijzonder wilt overnachten maar niet een heel groot budget hebt. Nog een voordeel; ze staan verspreid over heel Nederland. Dus of je nu zoekt op de Veluwe, Texel, in Zeeland, Drenthe, Friesland of Noord-Holland, je vindt altijd een trekkershut in de buurt.

De trekkershutten op Bijzonder Plekje zijn net iets minder basic dan de standaard trekkershutten. Kijk maar eens bij:

Kies eens voor een Trekin

Wil je écht bijzonder overnachten? Kies dan voor een verblijf in een Trek-in; een extra luxe en duurzame Trekkershut, gemaakt van gerecycled materiaal. De Trek-in heeft een uniek ontwerp met strakke lijnen en grote ramen. Door de grote glazen wand lopen binnen en buiten mooi in elkaar over… Er ontstaat een geweldige natuurbeleving. De inrichting is luxer dan in een normale Trekkershut. Een keukenblok, stromend water, meestal een eigen toilet en vaak ook nog een douche. Je bent van alle gemakken voorzien! De Trek-ins zijn het hele jaar door te boeken en bieden plaats aan 2, 4 of 6 personen.

Enthousiast geworden? Kijk eens bij deze plekjes:

  • It Dreamlân heeft twee 4-persoons Trek-ins met alles erop en eraan.
  • De Voscheheugte heeft twee Trek-ins voor 6 personen met eigen douche en toilet en een 2-persoons exemplaar met alleen een toilet. Je trouwe viervoeter is hier ook welkom.

Liever een Tiny House huren?

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken