Frans hek met bloemen met uitzicht vakantiewoning met grasveld

La douce France in een dag rijden
Vakantie in Bretagne

Frans hek met bloemen met uitzicht vakantiewoning met grasveld
Vind je Frankrijk ook zo’n heerlijk vakantieland, maar wil je niet te ver hoeven rijden voordat je kunt gaan leven als God in Frankrijk? Kies dan voor een vakantie in Bretagne! Op ongeveer 900 kilometer van Utrecht kom je hier terecht in een afwisselende omgeving met al het moois dat Frankrijk te bieden heeft, plus uniek cultureel erfgoed dat je alleen in Bretagne vindt. Allons-y!

Een (strand-)vakantie in Bretagne?

Bretagne heeft een lange kustlijn en leent zich dus prima voor een vakantie vol strand en zee. In de baaien vind je fijne zandstranden en op andere plekken is de kustlijn juist ruig en rotsachtig. Genoeg van al dat zonnen, wandelen langs de Bretonse kust en uitkijken over zee? Dan rij je zo het glooiende binnenland van Bretagne in.

Ontdek Bretonse steden, dorpjes en kastelen

Daar vind je dromerige dorpjes, stoere kastelen en eeuwenoude steden met vakwerkhuizen zoals Tréguier en Rennes, de hoofdstad van Bretagne. Maar de meest Bretonse stad is toch wel Quimper, waar op de rivierbanken een scheepskerkhof van vissersboten ligt.

Proeven van de Franse keuken

Als je dan toch in de stad bent, kun je mooi een terrasje zoeken om te proeven van de Franse keuken. Misschien heb je al genoeg aan ‘du pain’ en ‘du vin’, maar je vindt hier ook de lekkerste crêpes en cider. Als je van vis houdt, zit je in Bretagne helemaal goed. Omdat Bretagne op een schiereiland ligt, is de zee eigenlijk altijd in de buurt. De vis is hier dan ook verser dan vers en komt optimaal tot zijn recht in traditionele Bretonse gerechten.

Bijzonder overnachten tijdens je vakantie in Bretagne

Met zoveel kustlijn in de buurt wil je vast wel overnachten aan zee als je op vakantie naar Bretagne gaat. Daar zijn dan ook allerlei bijzondere vakantiehuizen te vinden. Kies bijvoorbeeld voor zo’n gezellig vakantiehuisje direct aan het strand. Of ga voor glamping aan zee: luxe kamperen, van alle gemakken voorzien. Wil je helemaal luxe op vakantie? Kies voor een hotel in Bretagne en laat je in de watten leggen. Net als God in Frankrijk!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken