Strand van Terschelling

De mooiste vakantieadressen
Vakantie op Terschelling

Strand van Terschelling
Zoek je een bijzondere vakantiebestemming? Ga op vakantie naar Terschelling, een van de grotere Waddeneilanden. Het eiland staat bekend als fietseiland en niet voor niets. Door de duinen en bossen lopen de mooiste fietspaden. Ontdek het eiland per fiets vanuit een Bijzonder Plekje en neem deze tips en inspiratie mee.

Over Terschelling

Terschelling ligt in het midden van de Waddeneilanden (TVTAS) en hoort bij Friesland. Het is een van de grootste eilanden en heeft veel te bieden voor een ontspannen vakantie. Niet alleen is een paar dagen weg naar een Waddeneiland leuk omdat je vakantie al op de boot begint, ook zorgt het eilandgevoel ervoor dat je echt even weg bent.

Daarnaast is Terschelling een eiland met voor ieder wat wils. Van bossen tot duinen tot brede stranden tot leuke dorpen, gezellige horeca en mooie accommodaties.

Zicht over het dorpje West-Terschelling met de markante vuurtoren

Vakantie vieren op Terschelling

Een vakantie op Terschelling is 365 dagen per jaar een goed idee. Immers, een vakantie met strand en zee in de buurt is het hele jaar door fijn. Van lekker uitwaaien in het najaar en de winter tot terrasjes pakken en zonnebaden tijdens de warmere maanden. De leuke strandpaviljoens maken het feest compleet.

Ga op je gemak het eiland verkennen. Tijdens een lange wandeling of fietstocht. Begin in het hoofddorp West-Terschelling en rijd door de duinen naar Midsland, Hoorn en Oosterend.

Fietspad langs de haven op Terschelling

Top 10 leuke dingen doen op Terschelling

Wanneer je kiest voor een vakantie op Terschelling, dan zijn er een aantal tips die je niet mag missen. Onze persoonlijke top 10 van leuke dingen doen op Terschelling:

Tip 1: Wadlopen! Niet voor niets is de Waddenzee uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Ontdek de schoonheid tijdens wadlopen.

Tip 2: Bezoek vuurtoren de Brandaris, uniek qua vorm.

Tip 3: Ga fietsen door de duinen.

Tip 4: Maak een eindeloze strandwandeling.

Tip 5: Borrelen tijdens zonsondergang bij Paviljoen de Walvis

Tip 6: Ga mee wildplukken met Flan

Tip 7: Een heldere avond? Ga sterren kijken op het strand. Terschelling heeft de donkerste nachten van ons land.

Tip 8: Vogelaars kunnen hun hart ophalen bij de Boschplaat.

Tip 9: Wandel naar het Drenkelingenhuisje.

Tip 10: Proef een van de cranberry producten van Terschelling.

Bijzondere plekjes op Terschelling

Boek gerust een paar dagen op Terschelling om het eiland echt te voelen, proeven en ervaren. Een huisje huren op het Waddeneiland is dan ook een goed idee. Wanneer je een vakantiehuisje huurt op Terschelling heb je een comfortabele uitvalsbasis voor je wandel- en fietstochten en voor je uitstapjes naar het strand.

Deze twee huisjes zijn de moeite waard om te huren:

Ook als je liever voor een bed and breakfast of glampingaccommodatie kiest, zit je goed op Terschelling. We tippen je met plezier de leukste plekjes.

Lees hier ook alle tips voor de andere Waddeneilanden.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken