Wandelen in de zandduinen tijdens een weekje weg naar Denemarken

Genieten van vakantie!
Weekje weg

Wandelen in de zandduinen tijdens een weekje weg naar Denemarken
Heerlijk, je hebt vakantie! Wat ga je doen tijdens je weekje weg? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wordt het een weekje weg dicht bij huis of kies je voor een weekje weg naar het buitenland? Een paar tips en ideeën voor je!

Vakantiegevoel tijdens je weekje weg

Een weekje weg kan je zo goed doen! Weg van huis, weg van de dagelijkse verplichtingen, weg uit je eigen omgeving om even in een andere omgeving op te laden, inspiratie op te doen, uit te rusten en bij te komen. Alleen al die andere omgeving kan voldoende zijn om je even helemaal weg van alles te wanen. Dat kan een weekje dicht bij huis zijn, in het bos of aan zee, met het vliegtuig naar de zon, naar een vakantiehuis op rijafstand van Nederland, een stedentrip naar een Europese hoofdstad..

Of je nu alleen gaat, met je gezin, je partner, met de hele familie of met een stel vrienden, tijdens een weekje weg ben je er écht even tussenuit.

Fles rose met twee glazen in de schemering

Een weekje weg naar zee

Zomer, herfst, winter of lente; wanneer je ook een weekje vrij hebt, een korte vakantie naar zee is altijd een goed idee. Waar je ook woont in Nederland en België, de kust is nooit ver weg. Zelfs de Waddeneilanden zijn voor een weekje vakantie een goed idee. Kies je voor de uitgestrekte stranden in Zeeland met een bijzonder strandhuisje? Hou je meer van de badplaatsen in Zuid-Holland, met een vakantiehuis in Noordwijk of Katwijk of zijn de lange stranden in Noord-Holland jouw favoriet? Wie goed kijkt, vindt nog stranden die niet zo druk zijn, zelfs niet op een zomerse dag. Of het nu keihard waait langs het strand of stralend zomerweer is, van het strand en de zee laad je op.

Het strand in Zeeland

Vakantie in de natuur

Vakantie, dat betekent rust, opladen, bijtanken, tijd voor jezelf, ruimte om te doen waar je zin in hebt… Heb je behoefte aan rust en onthaasten, een weekje weg in de natuur doet wonderen. De impact van natuur op je geestelijke gesteldheid werkt verademend. Het ruisen van de wind door de bomen in het bos werkt rustgevend, de geluiden van de natuur en het gekwetter van vogels maakt je blij en bewust van je omgeving. Of je nu kiest voor een huisje in het bos of een boutique hotel op de Veluwe, een weekje weg in de natuur doet goed!

Verlicht terras met haard bij een vakantiehuis

Een weekje weg naar de zon

Ook een vakantie naar de zon hoort tot de mogelijkheden. Veel mensen vinden het heerlijk om tijdens onze grijze, grauwe en koude wintermaanden een weekje naar de zon te vliegen. Een paar dagen zon, licht en vitamine D helpen vaak om de lange en donkere weken naar de lente makkelijker te maken. Uiteraard is een weekje naar de zon in het voorjaar, de zomer of najaar ook zalig! Vakantie op de Griekse eilanden, de zon opsnuiven op de Canarische Eilanden of in het zuiden van Spanje, een paar dagen naar de zon in Portugal; heerlijk! Niet alleen om de zon, ook om de andere cultuur en sfeer.

Neem bij Santa Luzia het pontje naar Terra Estreita en je vindt een kilometers lang zandstrand.

Kies je voor een hotel, bed and breakfast, vakantiehuis of…

Heb je je bestemming gekozen, dan hoef je alleen nog maar te kiezen uit het type accommodatie. Vind je het lekker om je een week te laten verwennen in een (boutique) hotel? Hou je van de kleinschaligheid van een bed and breakfast? Is glamping meer jouw idee van vakantie vieren of wordt het een vakantiehuis voor je weekje weg?

Kijk op je gemak rond op Bijzonder Plekje tussen alle tips en adressen. Voorpret gegarandeerd en uiteraard ook een fijn vakantieadres voor jouw weekje weg.

Bekijk ook deze tips voor een weekje weg in Nederland. 

Hangmat in de tuin van het vakantiehuis in Zeeland

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Genieten van vakantie!

Heerlijk, je hebt vakantie! Wat ga je doen tijdens je weekje weg? Een weekje dicht bij huis of ...? Een paar tips en ideeën voor je!

Zitje achter een vakantiehuis in Noord-Holland

Boshuis Nij Hildenberg

Appelscha, Friesland

Landgoedhoeve De Cruijvoort

Maarsbergen, Utrecht

Buitenhuisje met tweepersoons bed en zithoek

Buitenhuisje Berg en Dal

Berg en Dal, Gelderland

Stalen Boshuis

Oosterhout, Breda

Casa René

Almada, Setúbal

Cabin badend in het zonlicht

Nutchel Cosy Cabins

Martelange, Wallonie

Luxe B&B in België

Mas Isa Guesthouse

Nieuwerkerken, Limburg

Ory aan Zee

Egmond aan Zee, Bergen

Catshuis aan Zee

Ouddorp, Zuid-Holland

Terras met openslaande tuindeuren van Boshuis Friesche Duin.

Boshuis Friesche Duin

Appelscha, Ooststellingwerf

Slaapkamer in de hoeve, in het wit

Hoeve de Witte Gans

Voerstreek, nabij Maastricht

FINT

Lauwersoog, Het Hogeland

Huisje aan het Veld

Wijchen, Gelderland

Happy Days Safari Lodge

Aceifãos, Faro

Warredal

Maaseik, Vlaanderen

Vakantiehuis in het bos, in een privé bos

Boshuisje XL

Epse, Gelderland

Smûk Recreatie

Echtenerbrug, Friesland

Lichte woonkamer met grijze bank, een gebloemd fauteuiltje en doorkijk naar eethoek

Slapen achter de duinen

Koudekerke, Zeeland

Gemaal Oude Rijn

Pannerden, Gelderland

Bijzonder overnachten in Noordwijk

Nortich House

Noordwijk, Noordwijk