Avoriaz in de sneeuw

Op grote hoogte
Wintersport: Avoriaz, exclusief genieten

Avoriaz in de sneeuw

Stel je eens voor: een kaal plateau op 1800 meter hoogte omringd door grillig gevormde rotsen. Wat als je daar een skiresort weet te realiseren met pistes in plaats van wegen en met materialen die volledig opgaan in de omringende natuur. Zo geschiedde. Eind jaren zestig werd Avoriaz geboren, een exclusief en autovrij skidorp met leistenen daken en verweerd hout. Waar gasten onder wollen dekens in sledes worden vervoerd, voortgetrokken door prachtig versierde paarden. Laat je betoveren in dit hoogstgelegen resort van Portes du Soleil.

Exclusief overnachten in Avoriaz

Vijftig jaar lang telde de besneeuwde hoogvlakte van Avoriaz een hoeveelheid houten vakantieappartementen en slechts één hotel. Hôtel des Dromonts was ooit één van de eerste houten bouwsels van het idyllische dorp Avoriaz. Onlangs opende een tweede topstuk: Hotel Mil8. Een in alle opzichten geslaagde ‘hide-away’ voor een luxe vakantie. Kinderen beklimmen binnen de klimmuur terwijl papa en mama, zwijmelend in het stomende buitenbad, genieten van een welverdiende witte wijn. De kamers hebben ligstoelen die in standje slaap goed zijn voor uren privé soezen in de zon. Op de menukaart van het restaurant prijken gerechten die stuk voor stuk schreeuwen om gekozen te worden. Rinkelende belletjes van parmantig dravende paarden vormen een natuurlijke wekker wanneer de wagenwijd geopende ramen frisse berglucht binnenlaten. Dure, luxe kamers met een gegarandeerd geluksgevoel.

Hotel MiL8 – 241 Rue des Traîneaux, 74110 Morzine

Tip: Ervaar een flash-back naar de sixties bij Hôtel des Dromont en bewonder aan de wand de kale vlakten van hoe het hier ooit was.

Exclusief ontspannen in Aquariaz

Na een uitgebreid streekontbijt en een onontbeerlijke espresso ‘noisette’ staan in de zon dampende paarden voor je klaar om je in de slee over perfect geprepareerde pistes te trekken. Tijd voor een tochtje richting het nog uitgestorven Aquariaz. Het waterparadijs van 2400 m2 is exclusief gereserveerd voor Claire en haar gasten. Omlijst door subtropische planten brengen haar aqua yoga bewegingen kalmte en rust. Na afloop borrel je buiten, temidden van sneeuw en cederhouten creaties, ontspannen verder voor je de latten onderbindt om boordevol energie de omringende hellingen rondom Avoriaz te bedwingen.

Aquariaz – 142 Route des Rennes, 74110 Morzine

Après ski inclusief exclusieve outfits

Testen of je benen na een lange dag op de latten nog wat kunnen, gebeurt bij bekende barren als La Folie Douce. Luid spelende, in ‘kinky’ leren outfits of andere extravagante gewaden geklede, muzikanten zijn hier goed voor uren swingen na het skiën. Jong en oud deinen mee op dreunende bassen en schetterende saxofoons. Decadente liters champagne, lokaal gebrouwen bier en gezellig gekleurde campari spritz vinden gretig hun weg naar dorstige kelen. Na afloop richting gezellige eetgelegenheden als La Cabane of het vermaarde Hôtel des Dromonts voor een hapje na het drankje.

Avoriaz, sophisticated hotspot op 1800 meter in het hart van Port du Soleil is een mondain skiresort waar de speels gevormde appartementengebouwen mooi meekleuren met de rotsen in de omgeving.

Tout le monde aime Avoriaz!

Een plek waar je wel van moet houden!

Meer weten over Avoriaz en Portes du Soleil?

Avoriaz vormt samen met Morzine, Les Gets en negen andere resorts Portes du Soleil, één van de grootste skigebieden ter wereld. Meer dan 650 kilometer piste op negen uur rijden van Utrecht. Dagelijks vliegen vluchten naar Genève, ongeveer een uur rijden van Avoriaz. Avoriaz telt twee hotels en vele appartementen. Goed zoeken levert voor elke buidel wat wils.

Voor meer info: Portes du Soleil en Morzine en Avoriaz.

Overzicht