Werken op een andere locatie dan thuis
Workation

Kies voor een verblijf in een bijzonder vakantiehuis, een workation op een inspirerende locatie. Omringd door rust en ruimte kun je makkelijker doelen halen. Wil je al lang werken aan je boek, dagelijks schrijven zonder afleiding? Is het de hoogste tijd om aan je bedrijf te werken, aan plannen waar je anders niet aan toe komt? Wil je graag kilometers maken voor je werk? Een workation gaat je op weg helpen!

Wat is een workation?

Workation is een samenvoeging van work en vacation, ofwel een werkvakantie. Het wordt steeds gebruikelijker om te kiezen voor een workation, een paar dagen of langer werken op een andere locatie dan thuis of bij je/het bedrijf. Werken op een andere plek betekent inspiratie opdoen, minder afleiding van dagelijkse prikkels en gefocust kunnen werken aan bepaalde doelen. Na een paar dagen workation heb je vaak meer bereikt dan in dezelfde tijd op je normale werkplek.

Dat is niet het enige voordeel van een workation. Door je werkvakantie af te wisselen met een ommetje, een frisse neus halen in een natuurlijke omgeving, haal je ook meer resultaat uit je werkuren. Deze juiste balans helpt mee aan een gezonde werkweek. Vul je dagen flexibel in met een gezonde mix van werken, wandelen, lezen, ontspannen, inspiratie opdoen…

Waarom kiezen voor een werkvakantie?

Ik kan me voorstellen dat je denkt: ik kan toch net zo goed thuis werken? Je vergist je. Thuis en op kantoor word je veel eerder afgeleid van je werkzaamheden en taken dan op een werkplek buiten de deur. Geen huishoudelijke taken die op je wachten, geen collega’s die een gesprek met je aanknopen, geen onverwachte vergaderingen en bijeenkomsten, geen afleidende geluiden waardoor je je niet kunt concentreren. Tijdens een workation ga je full focus aan de slag, zonder afleiding.

Dus: wil je heel graag eindelijk dat boek schrijven waar je al jaren mee in je hoofd rondloopt? Aan het einde van het jaar de balans opmaken van je bedrijf? Het nieuwe jaar starten met doelen stellen, een planning maken en nieuwe plannen ook daadwerkelijk uitvoeren? Kies voor een workation!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil je een paar dagen buiten de deur werken, dan is een goede voorbereiding handig zodat je ook echt grote stappen kunt maken tijdens je workation. Een paar tips om goed voorbereid aan je workation te beginnen:

  • Controleer of er goede wifi aanwezig is op je tijdelijke werkplek (indien nodig)
  • Maak vooraf een planning zodat je goed weet wat je wilt bereiken en zorg voor een goede balans tussen werk en ontspanning.
  • Kies je locatie zorgvuldig. Een ommetje maken of stevige wandeling vanaf je workation adres zorgt voor ontspanning, inspiratie en ruimte in je hoofd om volle kracht verder te gaan.

3 tips voor jouw workation

Wil jij graag plaats- en tijdsonafhankelijk werken? Kies voor een werkvakantie in een vakantiehuis op een rustige locatie. Dat betekent ‘thuiswerken’ met een vakantiegevoel. Stappen zetten voor je werk in een ontspannen omgeving. Zo wordt ‘thuiswerken’ ineens een stuk leuker. Door goede wifi, een mooi interieur en de comfortabele voorzieningen zit je in een vakantiehuis meer dan goed.

Kies voor een rustige werkplek met fantastisch uitzicht, zodat je inspiratie opdoet terwijl je werkt. Een paar tips waar je gegarandeerd aan werken toe komt:

Tip 1: Uitgerust voor Zaken in Heerenveen. De naam geeft al aan wat je kunt verwachten. Start de dag met een uitgebreid ontbijt en zoek een werkplek in je ruime bed and breakfast kamer, de gemeenschappelijke ruimte of buiten op het terras.

Tip 2: Gemaal Oude Rijn in Pannerden. Een heerlijk licht vakantiehuis in de natuur. Alle voorzieningen zijn aanwezig en de mooiste wandelingen starten hier voor de deur.

Tip 3: KampinaStaete in Oisterwijk. Kies voor een cottage of suite. Dompel je onder in het bos en werk erop los.

Meer tips nodig? Bekijk alle plekjes die we voor je geselecteerd hebben.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken