Vakantiehuis in het bos, in een privé bos

Genieten in het groen
15x huisje in de natuur

Vakantiehuis in het bos, in een privé bos

Wil je een paar dagen opladen in de natuur? Omringd door groen genieten van rust, ruimte en wandelingen die voor de deur starten? Ik deel graag mijn 15 tips voor een mooi huisje in de natuur.

Tip 1: Boshuisje XL nabij Deventer

Boshuisje XL is zo’n huisje waarbij je blij wordt van alles. De ligging in een privé bos, waar slechts enkele andere huizen staan, de indeling van het huis en de bouw, het lichte zonnige interieur, de tuin met terras met houtkachel, een buiten douche, lampjes… Ik zou er zo kunnen wonen. De locatie is ook nog eens perfect. Natuur en cultuur zijn eenvoudig af te wisselen. Wandelen door het bos of langs de IJssel, een bezoek aan Deventer, een mooie fietstocht; plan minimaal een week voor dit fijne huis!

Terras in het ochtendlicht

Tip 2: Bosvilla Hygge op de Veluwe

Bosvilla hygge is een duurzaam boshuis op de Veluwe. Een huis met een Scandinavische look & feel, net als de naam. Met een interieur waarbij alles klopt, een groot terras met houtkachel, een bos waar kinderen eindeloos in spelen.. Er is plaats voor 6-8 personen, dus ook ideaal met een samengesteld gezin. Kom hier om te genieten van samen zijn, van frisse boslucht en buitengeluk.

Zwart modern vakantiehuis met groot terras met rode rotan stoelen

Tip 3: Design vakantiehuis Bergharen

In het land van Maas en Waal, vlakbij de Gelderse plaats Wijchen en de stad Nijmegen staat een bijzonder vakantiehuis, Klein Kraaienhof. Wat vroeger een oude stal was, is onder architectuur verbouwd tot een luxe vakantieverblijf. Door de grote ramen lekker licht en met het gevoel alsof binnen en buiten hier in elkaar overlopen.

Ruime en lichte woonkamer in een vakantiehuis

Tip 4: De Oude Zondagschool in de Achterhoek

De Oude Zondagschool is een bijzonder huisje in de natuur in de Achterhoek. Het monumentale pand staat aan de rand van een privé bos. Bos en weilanden is alles wat je hier ziet. Rust en ruimte in overvloed! Het huis dat jarenlang dienst deed als school, is nu een fijn vakantieadres in de natuur.

De Oude Zondagschool is een vakantiehuis in de Achterhoek

Tip 5: Luxe Huisjes in Drenthe

Bij de Luxe Huisjes in Drenthe geniet je op een kleinschalig vakantiedomein van rust en samen zijn. In het Drentse Erica staan slechts enkele huisjes, met een warm, knus en comfortabel interieur. Een mix van landelijk, stoer, Scandinavisch en romantisch. Dit is de plek om op te laden. Drenthe is een provincie van rust, hier bij de luxe huisjes vind je extra ontspanning in de wellness tuin met whirlpool en sauna.

Tip 6: It âld hússtee in Friesland

It âld hússtee is een 4-persoons vakantiehuisje in Friesland, gelegen in alle vrijheid met in de directe omgeving natuur, water en weilanden. Het huisje heeft een eigen aanlegplek voor een bootje. Je zit hier middenin het Friese merengebied. Op een locatie waar de schoonheid van Friesland ten volste tot haar recht komt, met eindeloze vergezichten over weilanden en water.

Vakantiehuis op een luchtfoto, aan de Friese meren

Tip 7: Tiny Ecolodges in Friesland

Vind je de tiny houses ook zo leuk allemaal? Dan gaan deze Tiny Ecolodges je ook zeker bevallen. Op het kleine vakantiepark Ljeppershiem, aan het water in Noordoost-Friesland, staan een paar van deze trek-ins. Duurzame vakantiehuisjes op een terrein waar liefde voor de natuur centraal staat. Hier geen strakke paadjes en georganiseerde natuur, maar weelderige bloemenvelden en veldbloemen. Buiten is het heerlijk, maar ook het interieur van deze huisjes is zo leuk!

Bijzonder overnachten in Friesland

Tip 8: tHUIS aan de BEEK in Limburg

tHUIS aan de BEEK heeft twee luxe appartementen, op een bijzondere locatie in het Limburgse Heuvelland. Een eeuwenoude vakwerkhoeve is verbouwd en herbergt nu een 2- en 4-persoons appartement, voorzien van alle luxe. Het interieur is modern, maar oude details zijn ook prachtig verwerkt. Over het erf kabbelt een beekje, waarnaar de accommodatie vernoemd is. Wandelen doe je hier vanaf de voordeur, de Limburgse heuvels wachten op je!

Woonkamer in een van de vakantie appartementen in Limburg

Tip 9: Wijnboerderij Welgelegen op de Veluwe

Wijnliefhebbers opgelet: dit huis in de natuur staat op een wijnboerderij. En dat is nog niet alles, je kunt slapen in een wijnvat! Op Wijnboerderij Welgelegen ligt een luxe en duurzame 6-persoons vakantiewoning, de Wijnlodge. Aan de rand van de Veluwe. Klinkt dit niet als het beste van twee werelden? Verblijven op een wijnboerderij, omringd door natuur!

Wijnlodge met op de voorgrond paarse rododendrons

Tip 10: Vakantiehuis FINT in Groningen

FINT is een bijzonder vakantiehuis in het uiterste noorden van Groningen, dicht bij Friesland, het Lauwersmeer en de Waddenzee. Het huis staat op een klein park en biedt plaats aan 6-8 personen. Naast het grote vakantiehuis hoort een klein logeerhuisje, ideaal voor als je bijvoorbeeld je ouders mee wilt nemen op vakantie

Tip 11: Huis Ter Bos in Baarn

Huis ter Bos is een thuis! Dit huisje in de natuur biedt plaats aan 6 personen. Zodra je hier binnenstapt, voel je je thuis. Hier in de bossen bij Lage Vuursche vind je dit zorgvuldig en volledig ingerichte vakantiehuis, met in de tuin een boomhut en een nestschommel. Luister op het terras naar het ruisen van de bomen, slaap bij mooi weer een nachtje in de boomhut en ontdek te voet de mooie omgeving.

Witte vakantiebungalow in het bos

Tip 12: Bakhuisje Hoeve Hurpesch in Limburg

Hoeve Hurpesch is een eeuwenoude hoeve, verbouwd tot groepsaccommodatie. Naast deze hoeve staat een charmant bakhuisje, waarin je met vier personen kunt logeren. De tuin van het huisje grenst direct aan de natuur. Het huisje is opgeknapt met behoud van het oude karakter en hergebruik van oude materialen. Het interieur daarentegen is helemaal van nu. De grote metalen ramen in de keuken kunnen helemaal open geschoven, voor het ultieme buiten gevoel.

Tip 13: Natuurcabin in Overijssel

Zie jij jezelf al zitten hier bij dit huisje in de natuur? De Natuurcabin ligt niet ver van Deventer, op een perceel van ruim 4.000 m2 met een eigen stukje bos. Wordt het bungelen in de hangmat of vanaf je veranda genieten van het uitzicht over de weilanden en akkers? Bij minder mooi weer is het heerlijk binnen bij de houtkachel.

Tip 14: Natuurlodge de Vier Eiken in Drenthe

Natuurlodge de Vier Eiken ligt midden in de Drentse natuur. De huizen zijn modern én duurzaam, wat extra fijn is bij je verblijf in de natuur. Ook fijn, sommige huizen hebben een sauna, een hot tub en een buitenkachel. Wandelen door natuurgebied Holtingerveld en Oosterzand, fietsen door Drents-Friese Wold of een bootje varen in de Weerribben-Wieden. Vanuit deze huisjes in de natuur kun je alle kanten op.

Huisje in de natuur in Drenthe

Tip 15: Groot Okhorst in de Achterhoek

De eeuwenoude boerderij waarin je nu de moderne vakantiewoning Groot Okhorst vindt, ligt op Landgoed Hackfort in de Achterhoek. Na een volledige renovatie waarbij authentieke elementen bewaard zijn gebleven en moderne invloeden zijn toegevoegd is een prachtig vakantieverblijf ontstaan. Niet het vakantiehuis is prachtig, de omgeving is dat ook. Kasteel Hackfort is het stralende middelpunt op het landgoed, waar bos, akkerbouw en boerderijen elkaar afwisselen.

Groots genieten in dit huis in de natuur in de Achterhoek

Meer tips?

Heb je een huisje in de natuur gevonden waar je wel een paar dagen wilt verblijven? Mocht het perfecte huisje er voor jou niet tussen zitten, kijk dan zeker ook even tussen deze huisjes in het groen. 

Overzicht