Strand en woeste golven bij Ouddorp tijdens de vakantie aan zee

Stad & strand
Tip: 5x de leukste steden aan zee

Strand en woeste golven bij Ouddorp tijdens de vakantie aan zee

Weekendje naar zee, een leuke citytrip of… allebei! In Europa zijn er genoeg mogelijkheden om stad & strand te combineren. Overdag lekker zonnen, slenteren over de boulevard, ijsjes eten en ’s avonds de stad in om ergens een hapje te eten. Klinkt heerlijk toch?! Een dag slecht weer is ook geen probleem; er kan geshopt worden! Wij tippen je vijf leuke steden aan zee voor een perfecte combinatie van stad en strand.

1. Den Haag, mooie stad achter de duinen

Een stad die het écht allemaal heeft: Den Haag. Een bruisend centrum, de stranden van Scheveningen en Kijkduin in de achtertuin en een rijke variatie aan bezienswaardigheden! Met de kinderen naar Madurodam of Duinrell, een bezoek brengen aan het Binnenhof en eindeloos shoppen in de binnenstad. Of spring op de The Tourist Tram, een hop-on hop-off verbinding tussen stad en strand met tussenstops bij de leukste bezienswaardigheden. Ideaal! Op zoek naar een bijzondere logeerplek? De HaagseStrandhuisjes staan op het strand bij Kijkduin, direct aan zee.

Huur een strandhuisje in Den Haag. Een huisje met openslaande deuren op het strand.

2. Domburg, het leukste stadje van Zeeland

Het Zeeuwse stadje Domburg is een van de oudste kustplaatsen van het land. Domburg heeft een rijk kunstverleden, onder andere Piet Mondriaan kwam hier om inspiratie op te doen. In het gezellige stadscentrum (klein hoor) vind je veel leuke terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Een bezoek aan Domburg is niet alleen leuk maar ook gezond! De stad draagt het predicaat Heilzame Zeebadplaats wat betekent dat het zeewater, het klimaat en de bodemproducten de gezondheid bevorderen. Maak je vakantie compleet met een verblijf bij de Trommel; ruime eigentijdse appartementen gelegen onder aan de duinen op slechts 1 km. van het stadje.

3. Harlingen, aan de Waddenzee

Harlingen, een van de Friese elf steden, ligt aan de Waddenzee. Veel mensen passeren Harlingen op weg naar Vlieland of Terschelling en laten de stad links liggen. Jammer! Neem de tijd om ook het stadje te bezoeken. Langs de grachten en in de historische binnenstad vind je meer dan 600 monumentale gevels. Van oude pakhuizen, te herkennen aan de muurreclames die in ere zijn of worden hersteld. Wandel ook zeker langs de haven, waar de bruine vloot je doet wegdromen over avonturen op zee.

Haven van Harlingen met oud schip en de vuurtoren

4. Vlissingen, met eigen strand

Vlissingen is vast niet de eerste stad waar je aan denkt bij een leuke stad aan zee, maar laat me je overtuigen. Vlissingen heeft een rijk verleden, een indrukwekkend lange boulevard, een gezellige haven met restaurants en terrasjes en een eigen strand. Door de ligging aan de Westerschelde is hier altijd iets te zien en beleven. Maar ook voor een stranddagje zit je hier goed. Blijf een nachtje slapen bij Zandpaviljoen Pier 7, op het strand! Ook leuk, combineer deze stad met Domburg, op de fiets bereikbaar. 

Strand, zee en de boulevard met hoogbouw

5. Knokke, met een eindeloze boulevard

In België, net over de Nederlandse grens, ligt de kustplaats Knokke. Ontdek de lange boulevard, wandel met je voeten in het zand en neem een verfrissende duik in de zee. Bestel een cocktail bij een hippe beachclub en geniet van een heerlijk diner. Waag een balletje op de golfbaan midden in de stad en scoor een nieuwe outfit. Knokke is een goede plek om te winkelen in de lange winkelstraten met leuke boetiekjes en grote modenamen. Voor een comfortabele overnachting ben je van harte welkom bij Zalig aan Zee. De luxe vakantiehuizen zijn prachtig ingericht en liggen op loopafstand van het strand.

 

Bekijk ook de mooiste plekjes voor een vakantie aan zee

Overzicht