Stelletje roostert marshmallows bij Cabin

Samen nog even weg
Babymoon

Stelletje roostert marshmallows bij Cabin
Nog één keer met z’n tweeën op vakantie voordat jullie kindje geboren wordt. Of hip gezegd: een babymoon. Kies voor een ‘laatste’ vakantie me-time, romantiek en luxe!

Wat is een babymoon?

Wel eens van een babymoon gehoord? Klinkt als honeymoon en het betekent niets meer of minder dan dat je nog even samen weg gaat voordat de baby komt. Nog even een weekendje weg of op vakantie zonder dat je dagritme bepaald wordt door jullie kleintje. Naar een bijzonder plekje waar je je de hele dag kunt vermaken met niets doen. Lekker lang uitslapen, een bad nemen, boekjes lezen en bij mooi weer zit je uren in de tuin. Want wat je zeker moet doen tijdens je babymoon: cocoonen en genieten van elkaar…

Waar ga je naar toe voor je babymoon?

Je bent al een aantal maanden zwanger, je lijf vraagt steeds meer aandacht en energie. De hoogste tijd om jezelf nog even te verwennen met een paar dagen weg of een vakantie. Samen! Bewust tijd vrij maken voor elkaar om nog even te genieten en te kiezen voor quality time met je partner. Als jullie kindje eenmaal geboren is, dan heb je de eerste maanden je handen vol.

Waar ga je naar toe tijdens je babymoon? Hou het simpel en kies voor een bijzonder plekje dicht bij huis. Er zijn zoveel mooie plekken om op vakantie te gaan zonder uren in een vliegtuig te zitten of lang in de auto. We noemen een paar tips voor een weekendje weg of vakantie voor je babymoon:

  • Een wellnesshuisje of wellnesshotel: een plek waar je ontspant in de hottub of je nog even laat verwennen met een zwangerschapsmassage of gezichtsbehandeling. Denk aan Hotel Mooirivier of De Sterrenberg.
  • Een romantisch huisje voor twee. Met een lekker bad, een houtkachel of buitenhaard, een veranda en andere lekkere luxe. Zoals Lief Huisje Zeeland of de Familie Buitenhuys.
  • Een huisje in de natuur, waar je samen geniet van de rust, de stilte, de vogeltjes die fluiten, het uitzicht… Kijk maar eens bij Buitenhuisje Berg en Dal, Het Gemaal Oude Rijn of Atelier Gaasterland. Tijd om op de bank te kruipen onder een kleedje en over te schakelen op het weekendtempo. Babymoonen is cocoonen!
  • Dineren en logeren: hoe heerlijk, je boekt een bijzonder plekje waar je eet en slaapt onder één dak. De perfecte manier om je in de watten te laten leggen.
Terras op een zomeravond

Extra tips voor je babymoon

  • Het tweede trimester is het beste moment voor een babymoon. De meeste vrouwen hebben dan niet zo veel last van kwaaltjes, maar zijn nog steeds mobiel. Vraag bij je verloskundige en de luchtvaartmaatschappij wel even na tot hoeveel weken je mag vliegen.
  • Lange vluchten of autoritten zijn niet prettig als je zwanger bent. Kies voor een makkelijk bereikbaar plekje of een beperkt aantal uren vliegen.
  • Doe het lekker rustig aan. Dit is hét moment om te chillen. Maak een strandwandeling, plof neer op een terrasje…
  • Let op voor de zon.
  • Sla voor de zekerheid de contactgegevens van een ziekenhuis of arts in de buurt op.
  • Kies voor iets meer luxe als je zwanger bent: een goed bed, gezonde ontbijtjes, een zwembad bij je accommodatie of wellnessbehandeling als extraatje.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken