Twee dames genieten op loungebedden van hun tijd in de wellness van het hotel

Een ontspannen weekendje weg
Wellness hotel

Twee dames genieten op loungebedden van hun tijd in de wellness van het hotel
Ben je toe aan een weekend pure verwennerij? Ontspanning en tijd voor jezelf en elkaar? Laat je in de watten leggen bij een wellness hotel.

Wat is een wellness hotel?

Hoe heerlijk, alles onder een dak! Een wellness hotel in Nederland biedt je naast een goed bed, een lekker ontbijt, eventueel diner, ook de mogelijkheid van een wellness ruimte met spa, sauna en/of massages en gezichtsbehandelingen. Wanneer je loom en totaal ontspannen uit de wellness komt, kun je na het diner zo je bed induiken om de volgende dag nogmaals te genieten. Een fijne plek dus, om je een weekend of een paar nachten te laten verwennen. Laat de dagelijkse beslommeringen thuis, laat stress & zorgen van je afglijden, gun jezelf een paar dagen de luxe van een wellnesshotel en ga opgeladen weer naar huis.

Een wellness hotel in een eeuwenoud fort

Spa, sauna en meer in de wellness

De meeste hotels met wellness hebben uitgebreide voorzieningen. Een zwembad, diverse sauna’s (denk aan infrarood sauna, Finse sauna, lichttherapie sauna, kruiden sauna), een dompelbad, een whirlpool (binnen en/of buiten), een relaxruimte en soms zelfs nog een Turks stoombad. Kies je voor een verblijf bij bijvoorbeeld Fort Resort Beemster dan tref je ook een prachtig buiten verblijf met zonneweide, een relaxeiland, strand…

Naast de spa & wellness hebben veel hotels ook een schoonheidssalon en massageruimte. De perfecte combinatie! Hot stone massages, speciale zwangerschap massages, duo massages… het is slim om vooraf even naar de verschillende mogelijkheden te informeren én te reserveren.

Waar vind je de bijzondere hotels met wellness?

Er zijn verspreid over Europa veel wellness hotels te vinden. We hebben er slechts enkele geselecteerd: niet al te massaal, met persoonlijke aandacht, op een unieke locatie.

Op zoek naar een wellness hotel in Nederland? Wat dacht je van Fort Resort Beemster, een van de mooiste wellness resorts in ons land. Of Badhotel Bruin op Vlieland? Lekker uitwaaien op het strand en vervolgens in de (kleinschalige) wellness ontspannen. Ook in Nederland te vinden is De Sterrenberg, een hotel met wellness dat ook nog eens aan de rand van Nationaal Park de Veluwe ligt. Dubbel genieten!

Wanneer je een vakantie wilt boeken in een wellness hotel, denk dan eens aan de Hamilton Lodge in Zwitserland of Hotel Natürlich in Oostenrijk. Je krijg de weldaad van de bergen erbij cadeau!

De spa op de Belalp beschikt over een Finse sauna en een biosauna met kruiden van de Alpenweide.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken