Naar Frankrijk? Kies voor een van deze B&B's!
Bed & breakfast in Frankrijk

Ben jij ook zo gek op Frankrijk als vakantieland? Dan weet je misschien ook wel dat een verblijf in een B&B een vakantie in Frankrijk nog leuker maakt. Een bed and breakfast, in Frankrijk ook wel een chambre d'hôtes genoemd, heeft namelijk een heleboel voordelen die echt iets toevoegen aan dit toch al zo fijne vakantieland. We zetten er een paar voor je op een rij.

Kleinschalige en sfeervolle B&B’s

Het eerste en misschien wel grootste voordeel is de kleinschaligheid van een B&B. Het contrast met een massale camping of onpersoonlijk hotel kan bijna niet groter zijn. In zo’n knusse chambre d’hôtes kom je echt helemaal tot rust. De sfeer is er persoonlijk en als je iets nodig hebt, is er dan ook volop persoonlijke aandacht voor jou.

Contact met locals

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je advies wilt over wat er zoal in de omgeving te doen is, of wat een typische specialiteit is in de regio waar je je bevindt. Dan zit je in een bed and breakfast helemaal goed, want de eigenaars zijn echte locals die je perfect kunnen adviseren. Bovendien staat het leven in zo’n B&B veel dichter bij het ‘echte’ leven dan dat in een hotel of op een camping het geval is. En kennismaken met ‘het goede leven’ in Frankrijk willen we allemaal wel, toch?

Culinair genieten in een B&B in Frankrijk

De Franse keuken vormt een belangrijk onderdeel van dat goede leven in Frankrijk. Je kunt je in een B&B dan ook lekker laten verwennen met alle culinaire hoogstandjes die Frankrijk te bieden heeft. Dat begint natuurlijk met stokbrood en croissants, maar in sommige bed and breakfasts kun je ook regelmatig ’s avonds aanschuiven voor het diner – en nog tegen een vriendelijk prijsje ook. Gezelligheid en typisch Franse smaken gegarandeerd!

Krijg je er al zin in? Dat komt goed uit, want wij hebben de fijnste B&B-adressen in Frankrijk al voor je verzameld. Kies op tijd jouw favoriet en geniet lekker lang van de voorpret. Op naar la douce France!

Ook leuk, combineer je verblijf bij een B&B met een glamping accommodatie, voor een afwisselende vakantie in Frankrijk.

Glamping in Frankrijk

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken