Duurzaam overnachten
Cabiner

Kijk nou hoe tof: een drijvende Cabiner! Cabiner kende je misschien al van de stoere zelfvoorzienende huisjes middenin de natuur, op de Veluwe, Sallandse Heuvelrug en in Drenthe. Maar dit is wel iets heel bijzonders! Alleen te bereiken met een kano, dat maakt het al meteen een avontuur. Met een beetje geluk kijk je uit over de wilde Konikpaarden aan de rand van het water  – je zit hier middenin het grootste aaneengesloten loofbos van Europa, het Horsterwold in Flevoland. Echt ruige, wilde natuur – op een half uurtje rijden van Amsterdam en Utrecht!

Wat is dat dan, Cabiner?

Cabiner is je go-to organisatie voor een originele overnachting middenin de natuur. Het is een compleet netwerk van off-grid cabins op de mooiste plekken. Echte diehards maken een trekking langs meerdere cabins – je zou zo vergeten dat je nog in Nederland bent. Ook in het huisje zelf. De cabin is van binnen teruggebracht tot de essentie. De houtkachel is het hart van de cabin en met een paar slagen van de handbediende pomp haal je fris en gefilterd grondwater op. Stroom voor verlichting en het ventilatiesysteem wordt opgewekt door de zonnepanelen.

Het grootste loofbos van Europa ligt in…

Bij Zeewolde vind je het Hulkesteinse bos en Horsterwold. Samen vormen ze het grootste aaneengesloten loofbos in Europa. Gewoon in Nederland, in Flevoland! Hier kun je eindeloos wandelen. Beklim de 12 meter hoge tuurtoren op De Horsterberg en je snapt meteen waarom het hier de Stille Kern wordt genoemd. Je vindt er ook een reconstructie van een Steentijd boerderij (bereikbaar vanaf de parkeerplaats aan de Groenewoudseweg 7, Zeewolde). Je cabin ligt in een meertje aan de rand van de Stille Kern, je komt er met een wandeling van 2 of 8km, gevolgd door een korte kanotocht. Hier lees je er meer over.

Nog even over die cabin van Cabiner

Want die is zo mooi! En zo slim ontworpen. Na jaren van ontwikkelen en testen is de cabin geheel zelfvoorzienend. Het huisje gaat als een natuurlijk element op in de omgeving. De cabin wordt gemaakt door karton rondom een mal te wikkelen. Een waterdicht membraan aan de buitenzijde en een houten aftimmering aan de binnenkant, zorgt voor isolatie. Licht én circulair. Zodra de levensduur is verstreken, kunnen vrijwel alle materialen opnieuw worden gebruikt of duurzaam worden afgebroken. Zo geniet je van de natuur, met respect voor de natuur: mooi!

Elke cabin wordt tijdelijk in een gebied geplaatst, als die eenmaal wordt verplaatst blijft geen enkel spoor achter. De cabin is compleet zelfvoorzienend en enkel te voet bereikbaar. Of per kano dus. Gauw boeken, want de cabin blijft hier niet eeuwig staan – of drijven, in dit geval!

Meer weten over Cabiner?

Wil je graag meer weten over het wandelnetwerk van Cabiner en de off-grid cabins? Een paar dagen opladen in de natuur met niets anders dan jezelf? Offline genieten en luisteren naar de stilte? Nieuwsgierig naar de andere locaties?

Neem een kijkje bij Cabiner

(fotografie: Marleen Frencken (@naturawesome Instagram)

Overzicht