Landrover met daktent aan de rand van het meer

Meer genieten
We zijn offline

Landrover met daktent aan de rand van het meer
Hoe vaak betrap jij jezelf erop dat je weer veel te lang op je smartphone zit? Dat er zomaar een uur is verstreken tijdens het doelloos swipen en surfen? Veel vaker dan je waarschijnlijk wilt. Daarom vraag ik je aandacht voor: 'We zijn offline!' en ontdek hoe je meer uit je leven haalt door meer offline te zijn. Geniet meer van je weekendje weg of vakantie door bewust offline te gaan. Onze tips en plekjes!

Meer rust en balans? Ga offline

Je telefoon zorgt voor veel onrust. Het is een continue bron van prikkels en afleiding. Probeer je telefoon vaker weg te leggen om bewust te ervaren wat offline zijn met je doet.

Even geen Whatsapp, Instagram, Facebook of TikTok maar wel een betere concentratie, meer rust, heerlijk slapen en minder stress. Dat zijn onder andere de voordelen als je je smartphone wat vaker uitzet en weg legt.

Eén de belangrijkste voordelen hebben we nog niet genoemd, maar die ga je snel genoeg ervaren: namelijk meer aandacht voor je omgeving en elkaar. Want zeg nou zelf, écht contact is toch veel leuker dan via je telefoon?

Alle voordelen op een rij:

  • Meer rust, minder stress
  • Een betere nachtrust
  • Meer kwaliteit van leven
  • Meer echte aandacht voor elkaar
  • Je houdt tijd over voor andere dingen

Meer offline, meer genieten

Natuurlijk weten wij van Bijzonder Plekje nog wel wat fijne plekjes waar je offline kunt gaan en wifi helemaal niet mist. Voor rust, balans en focus op dingen die er echt toe doen. Terug naar de basis, in connectie met elkaar en met de natuur.

Nog meer tips om offline te zijn

Durf je het aan om meer offline te zijn? Ga jij ervaren wat het met je doet? Wil je heel graag weer meer gaan leven?

Nog een paar aanvullende tips om makkelijker offline te zijn:

  • Zet je notificaties uit, zodat je niet elke keer geprikkeld wordt
  • Zet je smartphone in de vliegtuigstand voor een paar uur
  • Daag vrienden/familie en/of je kinderen uit om samen de offline uitdaging aan te gaan

En misschien wel de allerleukste tip: Boek een Bijzonder Plekje waar er geen wifi is en ontdek, beleef en verwonder hoe het is zonder! Je herkent de plekjes aan het ‘offline‘ icoon.

Hangmat in het bos

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken