Twee witte tipi's in een weiland, op een bijzondere camping in Nederland

Klein en fijn!
Bijzondere campings in Nederland

Twee witte tipi's in een weiland, op een bijzondere camping in Nederland
Wij Nederlanders kamperen graag, veel en vaak. Een weekendje weg, met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren kamperen of tijdens de zomervakantie genieten van een kampeervakantie in eigen land. Campings genoeg in Nederland! Van familiecamping tot minicamping en kamperen bij de boer. Nederland biedt je alles wat je zoekt voor een geslaagde kampeervakantie.

Kamperen in Nederland

Het aanbod van campings in Nederland is groot. Voor zo’n klein land als het onze hebben we een groot en veelzijdig aanbod. Voor elke kampeerder is er wat wils. Hou je er van om met je caravan op stap te gaan, zoek je een seizoensplaats of heb je liever een plekje voor je tent in de natuur op een kleinschalig natuurkampeerterrein? In Nederland vind je gegarandeerd een plek naar je hart.

Grote campings zijn er veel. Campings met een zwembad, met vertier & animatie voor de kinderen in de vakanties, met een restaurant en sportfaciliteiten. Dit type campings vind je niet op Bijzonder Plekje. We houden meer van de kleinschalige campings, van die pareltjes waar persoonlijke aandacht voorop staat. Met slechts een beperkt aantal kampeerplekken. Kleine campings, weg van de massa, waar je met elkaar tot elkaar komt.

Van charmecamping tot natuurcamping

Het aanbod van campings in Nederland is groot, ik schreef het eerder al even. We hebben keuze uit tal van mogelijkheden. Van charmecamping tot natuurkampeerterrein, van stadscamping tot strandcamping, van familiecamping tot kamperen bij de boer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er terecht met je caravan, tent, camper en/of vouwwagen.

We gaan graag kamperen aan zee. Wat wil je ook met onze mooie kustlijn. In Zeeland vind je direct achter de duinen de mooiste campings, maar ook op de Waddeneilanden en in Noord-Holland wandel je vanaf de camping naar zee.

Daarnaast is kamperen in Drenthe, op de Veluwe en in Zuid-Limburg populair. Drenthe is geliefd om de mooie natuur in combinatie met eindeloze fietspaden. De Veluwe spreekt voor zich, kamperen in de bossen heeft een geheel eigen charme. In Zuid-Limburg op de camping staan geeft je het gevoel van een stukje buitenland in Nederland. Keuze genoeg, wat zijn je wensen?

Geen kampeeruitrusting? Kies voor deze opties.

Wil je graag kamperen in Nederland, maar heb je zelf geen tent, caravan, camper of vouwwagen? Geen nood. Je hoeft met huidige trends als bijv. glamping niet meer over een eigen kampeeruitrusting te beschikken.

Op steeds meer campings in Nederland worden caravans te huur aangeboden. Standaard, traditionele caravans, maar ook hippe gepimpte caravans. Oldtimer modellen als Constructams worden omgetoverd tot eigentijds kampeerverblijf. Authentieke Kip caravans zijn ineens weer hip door een complete metamorfose. Deze huurcaravans staan voor je klaar op bijzondere campings in Nederland, maar je kunt de huisjes op wielen ook achter je eigen auto koppelen en vertrekken naar waar je maar wil in Nederland.

Ook campers zijn er te huur in vele maten en soorten. Helemaal hip zijn de Volkswagen T2 camperbusjes, maar ook oude Mercedesbussen worden gerestyled tot blikvanger. Comfortabel en leuk! Zeker eens proberen als je gaat kamperen! Puur buitengeluk!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Klein en fijn!

Nederland is de ideale bestemming voor jouw kampeervakantie. Bijzondere campings in Nederland in overvloed, van charmecamping tot minicamping.

Indoor camping met grastapijtje en parasol

Vintage Vacation

Weesp, Weesp

Bootjes bij het terras bij Marenland in het Groningse Winsum

Marenland

Winsum, Groningen

Uniek vakantiehuis, duurzaam en zelf ontworpen.

Het Bos Roept!

Slootdorp, Noord-Holland

Langgerekt gebouw met daarin vier appartementen

It Dreamlân

Kollumerpomp, Friesland

Stoelen aan de waterkant

Landgoed Mariahoeve

Papenvoort, Drenthe

Charme Camping Hartje Groen

Schaijk, Noord-Brabant

Tipi en verbouwde bouwkeetjes op een veldje

‘t Buitenland

Alphen, Noord-Brabant

Lekker buiten leven op de mooiste locaties van Nederland met niets anders dan het ritme van de dag. Niets hoeft en alles mag. Dat is Het Betere BoerenBed.

Het BoerenBed

Ermelo, Gelderland

Vrolijk houten huisje op de camping

Bij Ons Groesbeek

Groesbeek, Gelderland

Camping De Houtwal

Paasloo, Overijssel

Kampari glamping

Delfstrahuizen, Friesland

Duurzame en design trekkershutten

Voscheheugte

Mantinge, Drenthe

Aan het Diepje

Lettelbert, Groningen

Dome tent in de zonneschijn

De Vliert

Bunnik, Utrecht

vuurplaats vlakbij je belltent in Gelderland

Oetdoor

Haarlo, Gelderland

Mongoolse yurts in een duinlandschap op Texel

Texel Yurts

Den Hoorn Texel, Noord-Holland

B&B Het Olthuys

Vorden, Gelderland

Verlichte dome in de avond

Domecilië

Zandpol, Drenthe

Glamping in Nederland in een safaritent in een fruitboomgaard

Voedselbron Graauw

Graauw, Hulst

Camping De Vreemde Eend

Sellingen, Groningen