Le Petit Château
Een juweeltje van een kasteeltje

Een vertrouwd Bijzonder Plekje waar gastvrijheid tot een kunst verheven wordt, is sinds kort in een nieuw jasje gestoken. Het Vierseizoenenhuisje is onder toeziend oog van Anja veranderd in Le Petit Château. In dit juweeltje van een kasteeltje waan je je voor even in een andere wereld.

Met bestemming Heythuysen slingeren we op een decemberavond over donkere wegen door het Limburgse land. Zelfs Google heeft moeite met het vinden van de ingang van Buitengoed de Gaard. Met behulp van Anja’s berichtje met aanwijzingen rijden we niet veel later door de poorten van de Gaard. Geen wonder dat de navigatie hier moeite mee heeft. Hier rijd je een compleet andere wereld in.

Een wereld waar de deur wagenwijd open staat. Letterlijk! Want als we aankomen zit de sleutel in het slot van ‘ons’ petit chateau. Een houten hanger met onze namen aan de klink zorgt voor een persoonlijk welkom. We kijken onze ogen uit. Van het torenkamertje met originele houten balken tot het prachtige glas in lood raam en de vloertegels met amandelbloesem: dit kasteeltje is een juweeltje!

Van vakantiehuisje naar klein kasteel

Terwijl wij ons staan te vergapen, steekt eigenaresse Anja haar hoofd om de hoek. Ze vertelt enthousiast over de verbouwing van wat voorheen het Vierseizoenenhuisje heette. Meer ruimte door de aanbouw, nog meer gezelligheid met een open haard en een andere inrichting waarbij ze zich heeft laten inspireren door grote meesters als Van Gogh en lokale held Pierre Cuypers. Van compromissen wil Anja niet weten. Ze weet precies hoe ze het in haar hoofd heeft en zo gebeurt het. Met de grootste precisie en met heel veel liefde.

Kleine en grote geluksmomenten in Le Petit Château

De liefde voor de plek (die al generaties lang in haar familie zit) en voor haar gasten vind je overal terug. Mocht je geen boodschappen hebben gedaan; er staat een mandje met ingrediënten voor pompoensoep en een flesje wijn of bier voor je klaar. Ook ’s morgens hoef je nergens over in te zitten want een recept voor een heerlijke geitenkaas omelet vind je bij de kaas en eieren in de koelkast. Lekker lui in bed blijven liggen? Bestel je ontbijt bij Koffiefans in het dorp. De rieten mand staat op het gewenste tijdstip voor de deur. Ben je een boek vergeten om lekker in weg te dromen? De pipowagen in de tuin doet dienst als bibliotheek dus ga gerust je gang.

Als een warm bad

Liggend in de hottub, die onder de oude kastanjeboom voor het huisje staat, bedenk ik me dat slapen bij Buitengoed de Gaard voelt als dit warme bad. Een plek waar al je zorgen oplossen en je dagen aaneengeregen worden door kleine en grote geluksmomenten. Inspiratie hiervoor krijgen Anja en Bas van grote kunstenaars en dat is te zien: gastvrijheid op dit niveau is een ware kunst!

Meer weten over Le Petit Château?

Le Petit Château is een 4-persoons huisje, gelegen op het erf van Buitengoed de Gaard. Het is het domein van Bas en Anja, die naast dit huisje ook twee superdeluxe pipowagens verhuren. Net als bij Le Petit Château zijn ook die pipowagens van alle luxe en comfort voorzien. Elke accommodatie heeft een privé hottub voor de deur. Daarnaast word je tijdens je verblijf verblijd met verrassende extra’s. Ervaren maar!

Bekijk de beschikbaarheid van Le Petit Château

Overzicht