De familiekamer is een grote kamer, zeer geschikt voor een gezin met kinderen.

Ideaal met je gezin
Familiekamer

De familiekamer is een grote kamer, zeer geschikt voor een gezin met kinderen.
Met je kinderen op vakantie? Hoe fijn is het dat je samen kunt logeren in een familiekamer. Geen zorgen over je kinderen! We hebben de mooiste vakantieadressen geselecteerd, die een familiekamer aanbieden. 

Familiekamer in een hotel of B&B

Tijdens je zoektocht naar een geschikte accommodatie waar je met het hele gezin in kunt verblijven, kom je waarschijnlijk al snel uit bij een vakantiehuisje of appartement. Wil je overnachten in een hotel of B&B, dan moet je vaak meerdere kamers boeken. Met oudere kinderen is dit niet zo’n probleem, die redden zich wel, maar voor gezinnen met jonge kinderen is dit niet praktisch. Gelukkig is er een hele fijne oplossing: de familiekamer met 4, 5 en soms zelfs 6 slaapplekken! Hier slaap je gezellig met het hele gezin in dezelfde kamer.

De familiekamer is een grote kamer, zeer geschikt voor een gezin met kinderen.

De voordelen van een familiekamer

Familiekamers zijn ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Naast praktisch is het bijvoorbeeld ook hartstikke gezellig. Benieuwd naar alle voordelen van een familiekamer? Deze zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Kinderen hoeven niet alleen te slapen – Hoewel de meeste kinderen thuis wel alleen in hun eigen kamer slapen, is een hotel of B&B toch echt een heel ander verhaal. Zelfs als de kinderen al wat ouder zijn, vinden ze het vaak veel te spannend om alleen op een kamer te liggen. Soms is het gezelschap van een broer of zus genoeg om rustig te kunnen slapen, maar stiekem is het toch ook wel fijn als papa en mama in de buurt zijn.
  • Je hoeft als ouders niet te splitsen – Wanneer je twee losse kamers boekt, kies je er als ouders waarschijnlijk voor om te splitsen en allebei met een van de kinderen een kamer te delen. Zeker als de kinderen nog erg jong zijn. Bij een familiekamer is dit niet nodig en slaap je gezellig samen!
  • In een hotel heb je écht vakantie – Natuurlijk kun je voor een vakantie met je gezin ook kiezen voor een appartement of vakantiehuisje, maar dan ben je vaak nog best wel druk met het ‘huishouden’. Dat is zo fijn aan een hotel of B&B, hier hoef je echt even niets. Je bed wordt opgemaakt, ontbijtje staat klaar… Heerlijk! In sommige familiekamers liggen zelfs de voorleesboekjes al klaar.
Een mand op de grond voor een stapelbed met leesboekjes ernaast

Zoektocht naar hotel met familiekamer

Een extra slaapplek op een tweepersoonskamer is in de meeste hotels wel mogelijk, maar een echte familiekamer voor 4 of zelfs 5 personen is een stuk lastiger te vinden. Na een eindeloze zoektocht boek je uiteindelijk toch maar twee aparte kamers of een appartement. Tenzij je ons overzicht van hotels en B&B’s met familiekamers op tijd hebt ontdekt; hiermee zie je in een oogopslag welke adressen een gezinskamer hebben. Handig he? Kijk snel welk plekje jouw favoriet is.

Lees ook deze tips voor een gezinsvakantie

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Ideaal met je gezin

Met je kinderen op vakantie? Hoe fijn is het dat je samen kunt logeren in een familiekamer. Geen zorgen! De fijnste adressen voor jou, kijk snel!

Gelegen in het prachtige Katharenland, op een steenworp afstand van de Middellandse Zee.

Domaine des Agnelles

Villedaigne, Occitanie

Wit hotel in het groen, met groot terras met parasols

De Wolfsberg

Groesbeek, Groesbeek

Wiendsels

Ruinerwold, De Wolden

HEI15

Sint Geertruid, Margraten

Domaine Les Fontaines

Nueil-sous-Faye, Nouvelle-Aquitaine

Hotel Bären

Mellau, Bregenz

L’Abbaye du Palais

Thauron, Nouvelle-Aquitaine

Hoeve de Steenoven

Damme, Vlaams Gewest

Suite met zithoek, hoge ramen en groot tweepersoons bed

ZenZez Hotel & Lounge

Apeldoorn, Apeldoorn

Witte vakwerkboerderij in Mechelen

Hoeve de Plei

Mechelen, Limburg

Villa Augustus

Dordrecht, Dordrecht

La Paresse en Douce

Tours-sur-Meymont, Auvergne-Rhône-Alpes

B&B Summertime

Koksijde, West-Vlaanderen

B&B Poldergoed

Putten, Gelderland

Boutique hotel op Vlieland

Badhotel Bruin

Oost-Vlieland, Vlieland

Hotel Nimma

Nijmegen, Nijmegen

Hotel Lodge La Petite Couronne

Saint-Cricq-Chalosse, Nouvelle-Aquitaine

B&B De Smokkelmolen

Kanne