Zicht op vuurtoren van ver af

Ontdek het noorden van Noord-Holland
Holland boven Amsterdam

Zicht op vuurtoren van ver af
Ons eigen land heeft zoveel moois om nog te ontdekken. Zelfs al zijn we klein, de diversiteit in ons land is groot. Neem de tijd om Noord-Holland te ontdekken en dan met name een keer de regio boven het Noordzeekanaal, boven de denkbeeldige lijn Amsterdam - IJmuiden. Een oer-Hollandse stukje Nederland.

De mooiste plekjes in Holland boven Amsterdam

Holland boven Amsterdam heeft zoveel moois om te ontdekken. Wandel- en fietsliefhebbers vinden kilometers aan routes en natuurschoon zover het oog rijkt. Al eens in het Noordhollands Duinreservaat geweest? Over de Westfriese Omringdijk gefietst? Gevaren langs de Schermermolens? Watersportliefhebbers hebben de ruimte op het Alkmaardermeer, het IJsselmeer en de Noordzee. Heb je al eens aangemeerd in het haventje van Medemblik? Gezeild om de Kop van Noord-Holland?

Cultuurliefhebbers kunnen zich laten verrassen door mooie steden als Alkmaar, Enkhuizen en Hoorn. Maar ook de kleinere plaatsen als Medemblik, De Rijp en Schagen zijn een bezoek waard.

Ontdek ook Laag Holland

Bootjes liggen aan de haven boven Amsterdam

De mooiste stranden van Holland boven Amsterdam

Noord-Holland heeft kilometers lange stranden om te ontdekken. Langs de Noordzeekust strekt het strand zich uit van IJmuiden tot aan Den Helder. Ook langs de kust van het IJsselmeer wisselen dijken en stranden elkaar af.

Ken je de gezellige badplaatsen Egmond aan Zee, Schoorl en Bergen (aan Zee)? Wanneer je ten noorden van Petten naar het strand gaat, ben je bijna alleen. Heerlijk!

Houten kleedhokjes op de grens tussen de duinen en het strand

Bijzonder overnachten in Holland boven Amsterdam

Op een Bijzonder Plekje logeren geeft altijd iets extra’s aan je bezoek. Ook in Noord-Holland hebben we een aantal mooie logeeradressen voor je ontdekt. Van een B&B aan het water tot een drijvende studio, van een hip glamping adres vlak bij zee tot een luxe vakantiehuis achter de duinen. Ontdek ze snel zelf.

Een drijvend vakantiehuis in de haven van Andijk

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken