Authentiek Italië
Italië: de mooiste plekjes in de Abruzzen

Ken je de Abruzzen, een regio in centraal Italië tussen Rome en de Adriatische Zee? Een prachtig stuk authentiek Italië met bergen, stranden, de mooiste dorpjes en gastvrije Italianen. Ik tip je 5 redenen om deze regio te bezoeken, 5 bijzondere plekjes in de Abruzzen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. De stad Lanciano

Slingerend langs wijnvelden en olijfbomen kom je bij de prachtige stad Lanciano. Lanciano is erg geliefd, omdat de stad verrassend veelzijdig is. Een oud centrum met historische straten waar je lekker doorheen kunt slenteren en waar je geniet van alle typische Italiaanse plaatjes. Anderzijds een modern nieuw centrum met een lange boulevard vol met leuke winkels, een ijssalon en terrasjes waar je de lekkerste cafe macchiato drinkt. Vanuit Lanciano is het nog een kwartiertje naar zee dus prima te combineren met een dagje strand.

U3RhZGplIEFicnV6emVu

2. De Trabocchi-kust

Een uniek stukje kustlijn waar vissers heel lang geleden houten vissershutjes bouwden op zee, omdat ze simpelweg te bang waren om het water in te gaan met bootjes. Nu, heel veel jaren later, zijn velen van deze hutjes in originele staat hersteld na jaren van verval. Een prachtig gezicht al rijdend langs de kustlijn. Met leuke dorpjes om te stoppen, bijvoorbeeld Marina di San Vito, om een hapje te eten. Reserveer op een trabocco voor lunch of diner. Veel van de vissershutjes zijn na de restauratie omgetoverd tot sfeervolle restaurants! Heerlijk eten op een unieke locatie. En niet te vergeten super romantisch! a3VzdA==VHJhYm9jY28yVHJhYm9jY280

3. Bergdorp Pretoro

Pretoro is een prachtig bergdorpje hier vlakbij. Een aaneenschakeling van schattige huizen in smalle straten waar je bijna vanzelf begint te fluisteren wanneer je er doorheen loopt. Het lijkt helemaal verlaten en toch woont er achter elk deurtje wel iemand. ‘s Avonds is het prachtig verlicht en kun je er heerlijk eten!

SW4gZGUgQWJydXp6ZW4=

QXV0aGVudGllayBJdGFsaWU=

4. Canosa Sannita

Een uitvalsbasis voor vele leuke dagjes uit. Een half uurtje naar het strand, een half uurtje naar de bergen en dichtbij het vliegveld van Pescara. De centrale ligging is perfect om de Abruzzen te verkennen, maar ook de warmte en vriendelijkheid van de inwoners zorgt er voor dat je hier terecht komt in een warm bad.

5. Guardiagrele

Je moet ook een keer een kopje koffie drinken in Guardiagrele, een mooi dorp ookwel ‘het terras van Abruzzo’ genoemd. Een bijzonder plekje omdat het zo lekker puur is. De sfeer is vredig, de mensen blij en het leven eenvoudig. Ga op zondag, dan is het markt. Rondslenteren, koffie met een croissant of ook een vers gebraden kippetje voor de lunch.

SGV1dmVscyBBYnJ1enplbg==

Bekijk alle tips voor een vakantie in Italië

Overzicht