Domaine des Agnelles met zwembad, jeu de boules baan en diverse schommels is bij uitstek een plek voor kinderen.

Zij blij, jij blij!
De leukste kindervakanties

Domaine des Agnelles met zwembad, jeu de boules baan en diverse schommels is bij uitstek een plek voor kinderen.
Hoe vind je de beste plek voor een onvergetelijke kindervakantie? Tijdens een vakantie met de kinderen bouw je niet alleen nieuwe energie op, maar ook onvergetelijke herinneringen. Even geen wekker, geen school, geen sportclubjes en niet op tijd naar bed. Dit is de tijd om samen te genieten! Maar hoe vind je de ideale plek voor zo’n heerlijke kindervakantie?

Kinderen blij, jij blij?

Natuurlijk wil je als ouder graag dat je kinderen het tijdens hun vakantie naar hun zin hebben. Dus zoek je naar een accommodatie waar ze eindeloos kunnen spelen. Met een speeltuin bijvoorbeeld, of een zwembad. Allemaal veilig opgezet, zodat je ze met een gerust hart kunt laten spelen. Daarnaast vinden veel ouders het belangrijk dat er genoeg speelkameraadjes rondlopen om mee te spelen.

Animatie tijdens je vakantie met kinderen?

Over het wel of niet zoeken van een accommodatie met animatie voor kinderen verschillen de meningen nogal. Een animatieprogramma kan ervoor zorgen dat je kinderen een groot deel van de dag ‘onder de pannen’ zijn. Maar… animatieprogramma’s worden vaak aangeboden op grote campings en vakantieparken, waar je misschien liever niet naar toe gaat. Gelukkig kunnen de meeste kinderen ook best zonder de liedjes en activiteiten van een animatieteam. Het belangrijkste is dat ze een fijne plek hebben om hun eigen spelletjes en avonturen te bedenken.

Een meisje met blonde krullen in een wit hemdje in een rode kano tussen de waterlelies. Een bonte koe kijkt toe.

Een kindervakantie is ook jouw vakantie!

Terwijl ze dat doen, is het tijd voor jouw vakantie. Want laten we vooral niet vergeten dat jij ook van je vakantie mag genieten! Daarom zoek je bij het kiezen van je vakantiebestemming voor met het gezin vast niet alleen naar voorzieningen voor kinderen, maar ook naar handige faciliteiten die jou zoveel mogelijk werk en gesjouw uit handen nemen. Is er een betaalbaar restaurant? Staan er opgemaakte bedden voor je klaar? Is de eindschoonmaak geregeld? Mooi zo. Des te meer tijd heb jij om te relaxen en de enthousiaste verhalen van je kinderen aan te horen.

Kindervakantie in Nederland

Natuurlijk is het leuk om naar het buitenland op vakantie te gaan, maar het is ook zeker de moeite waard om in eigen land te blijven. Er zijn zoveel leuke mogelijkheden voor een kindervakantie in Nederland! Ga logeren bij de boer, huur een huisje op het strand of stap op de boot naar een van de Waddeneilanden. Een kindervakantie in Nederland is trouwens niet alleen leuk, maar ook nog eens praktisch: je hoeft niet ver te reizen en, voor sommige kinderen fijn, kan alles in het Nederlands doen.

Ga jij binnenkort ook met je kinderen op vakantie? Bekijk dan gauw deze kindvriendelijke adressen in Nederland en de rest van Europa, die gelukkig ook heel fijn zijn voor volwassenen.

Lees meer over een kidsproof vakantie

Twee meisjes halen koeien uit de wei, een toffe activiteit

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Zij blij, jij blij!

Op zoek naar een kindvriendelijk vakantieadres? Een kindervakantie is ook jouw vakantie! Bekijk de favoriete adressen van Bijzonder Plekje!

L’Abbaye du Palais

Thauron, Nouvelle-Aquitaine

Hof van Saksen

Nooitgedacht, Drenthe

Terras met ligbedden bij La Bastide

La-Bastide

Coussac-Bonneval, Nouvelle-Aquitaine

Club les Ormes

Saint-Étienne-de-Villeréal, Nouvelle-Aquitaine

Lodgetent aan de rand van het weiland

Landrijk de Reesprong

Haaksbergen, Haaksbergen

Uren plezier bij het zwembad, verkoeling en kinderpret.

Domaine en Birbès

Laurac, Occitanie

Boutique resort Finca les Coves

Xixona, Comunidad Valenciana

Op het domein bij Le Mayne de Boulede.

Le Mayne de Boulède

Monflanquin, Nouvelle-Aquitaine

Agriturismo Fortuna Verde

Cossignano, Marche

Les neuf cerisiers

Mascaras, Occitanie

De Haagse Strandhuisjes zijn hip ingericht. Licht, ruim en in de sfeer van het strand.

Haagse Strandhuisjes

Den Haag, Zuid-Holland

Domaine Les Fontaines

Nueil-sous-Faye, Nouvelle-Aquitaine

De Grondulows staan midden in het weiland naast de koeien. Zo kun je nog beter uitkijken op je ‘eigen’ koe die vaak in het weiland staat te grazen.

Koe in de Kost

Heeten, Overijssel

Bassivière

Saint-Étienne-de-Villeréal, Nouvelle-Aquitaine